Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Handelsblatt: Ο Κ. Μητσοτάκης παίρνει καλούς βαθμούς
[Η Ναυτεμπορική]: Handelsblatt: Ο Κ. Μητσοτάκης παίρνει καλούς βαθμούς

[Η Ναυτεμπορική]: Handelsblatt: Ο Κ. Μητσοτάκης παίρνει καλούς βαθμούς

«Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης παίρνει καλούς βαθμούς» επιγράφεται άρθρο της γερμανικής οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt για τον πρώτο χρόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας ξεκινάει με μία αναδρομή στον Ιούλιο του 2019: «Δεν έχουμε περίοδο χάριτος, έλεγε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από έναν χρόνο, μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. Μάλλον ούτε ο ίδιος φανταζόταν πόσο δίκιο θα είχε με αυτή την πρόγνωση: πρώτα η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα με την Τουρκία, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να πολιορκούν επί εβδομάδες τα ελληνικά σύνορα και μετά η πανδημία του κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής ο 52χρονος έχει ανταποκριθεί και στις δύο αυτές προκλήσεις».

Όπως σημειώνει ο συντάκτης, «στα σύνορα επικρατεί και πάλι ηρεμία. Χάρη στις ενισχυμένες περιπολίες της αστυνομίας και της ακτοφυλακής, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς μειώθηκε κατά 51%, σε σχέση με το 2019, ο αριθμός των μεταναστών που έρχονται παράτυπα στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Και καθώς ο Μητσοτάκης ακολούθησε από την αρχή τις συμβουλές των επιδημιολόγων στον αγώνα κατά του κορωνοϊού και επέβαλε από νωρίς περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία με μεγαλύτερη επιτυχία από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Μία επιτυχία που προκαλεί έκπληξη, καθώς στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα είχε θεωρηθεί failed state, ένα κράτος υπό κατάρρευση».

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να επαναπαύεται στις δάφνες του» καθώς «έρχονται δύσκολοι καιροί για τον Μητσοτάκη». «Πριν από έναν χρόνο, όταν ανήλθε στην εξουσία, υποσχέθηκε να επαναφέρει τη χώρα σε πορεία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!