Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]:  ΓΣΕΒΕΕ: Αχρείαστος ο νόμος για τις διαδηλώσεις
[Η Ναυτεμπορική]:  ΓΣΕΒΕΕ: Αχρείαστος ο νόμος για τις διαδηλώσεις

[Η Ναυτεμπορική]:  ΓΣΕΒΕΕ: Αχρείαστος ο νόμος για τις διαδηλώσεις

Γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ

Ριζικά αντίθετη με το νομοσχέδιο, δηλώνει η ΓΣΕΒΕΕ ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρσή του και από τους βουλευτές την καταψήφισή του.

Σε σημερινή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους βουλευτές, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας δηλώνει πως πρόκειται για «ένα νέο νόμο αχρείαστο επειδή ήδη υφίσταται Προεδρικό Διάταγμα του 2013, όταν ήταν υπουργός ο κ. Ν. Δένδιας, σε συνέχεια αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος του 1991 επί κυβέρνησης αειμνήστου Κ. Μητσοτάκη, που δίνει τη δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία να απαγορεύσει μια συγκέντρωση. Με βάση το ίδιο Διάταγμα η ΕΛ.ΑΣ. έχει το δικαίωμα στην περίπτωση που κάνουν πορεία 50 άτομα να τους οδηγήσει στο πεζοδρόμιο».

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει άλλωστε πως εξ αρχής, ως συνδικαλιστικός φορέας ενός κλάδου που έχει υποστεί τις συνέπειες των αλλεπάλληλων κρίσεων, «οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις αποτελούν κατοχυρωμένο δικαίωμα των ενεργών πολιτών και ύστατο μέσο αντίδρασής τους απέναντι στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Νοσηρά φαινόμενα που παρατηρούνται ενίοτε στο πλαίσιο διαδηλώσεων δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται για να αμφισβητηθεί και να περισταλεί το δικαίωμα στη διαδήλωση. Μια τέτοια επιχειρηματολογία έχει τόσο σχέση με τη σοβαρότητα και τη λογική σαν να ήθελε κάποιος να καταργήσει τις εκλογές ή να περιορίσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επειδή στους κόλπους των εκλεγμένων πολιτικών παρατηρούνται φαινόμενα διαφθοράς».

Συνεχίζοντας η Συνομοσπονδία στέκεται στον ιδιαίτερο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι διαδηλώσεις μέσα στην κοινωνία ως μορφή έκφρασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!