Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΓΣΕΕ: Πιο «τολμηρές» εξαγγελίες στην ΔΕΘ ανέμενε ο κόσμος της μισθωτής εργασίας
[Η Ναυτεμπορική]: ΓΣΕΕ: Πιο «τολμηρές» εξαγγελίες στην ΔΕΘ ανέμενε ο κόσμος της μισθωτής εργασίας

[Η Ναυτεμπορική]: ΓΣΕΕ: Πιο «τολμηρές» εξαγγελίες στην ΔΕΘ ανέμενε ο κόσμος της μισθωτής εργασίας

«Λιγότερη ατολμία» στη σχεδίαση ανταποδοτικών πολιτικών σε όλους όσοι επλήγησαν από τα μνημόνια και την πανδημία, περίμενε η ΓΣΕΕ από την κυβέρνηση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που σχολιάζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ.

Η ΓΣΕΕ μιλά για πολιτικές που «μόνο φτώχεια και δυστυχία παράγουν», ενώ επισημαίνει ότι το 8ωρο πρέπει να προστατευθεί και ο χρόνος εργασίας να μειωθεί σταδιακά ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες.

Παράλληλα, ζητεί αυξηθούν οι απολαβές, ώστε να υπερκεράσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής, ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας ανέμενε πιο τολμηρές τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μετά από 11 χρόνια σκληρών δημοσιονομικών πολιτικών με επίκεντρο τα εργασιακά δικαιώματα -ατομικά και συλλογικά- και τα εισοδήματα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αναμέναμε, αν μη τι άλλο, λιγότερη ατολμία στη σχεδίαση ανταποδοτικών πολιτικών σε όλους όσοι επλήγησαν από τα μνημόνια και την πανδημία.

Η ταχεία προώθηση και ψήφιση μέτρων του προηγούμενου διαστήματος για εργασιακό και ασφαλιστικό, που εν μέσω και της Υγειονομικής κρίσης που διανύουμε αντί να στηρίξουν την εργασία την οδηγούν σε περαιτέρω απορρύθμιση, κατατάσσουν χαμηλά στη βαθμολογία την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, απαιτούν καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους, θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!