Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τις επιπτώσεις της COVID-19
[Η Ναυτεμπορική]: Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τις επιπτώσεις της COVID-19

[Η Ναυτεμπορική]: Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τις επιπτώσεις της COVID-19

Η πενταψήφια Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης10306 για τις επιπτώσεις του covid-19 τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 στις 8:00 π.μ. και λειτουργεί έως σήμερα.

Η Γραμμή συστήθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Ιατρική Σχολή – Α’ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και του Υπουργείου Υγείας – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» με διάθεση προσωπικού από 40 φορείς εργαζομένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας ΝΠΙΔ – μέλη της.

H προσπάθεια παροχής τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης στην κρίση της πανδημίας του κoρωνοϊού SARS-CoV-2 και του κινδύνου της λοίμωξης COVID-19 είχε ξεκινήσει με τη δημιουργία της «ερασιτεχνικής» τηλεφωνικής Γραμμής στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο νοσοκομείου, αμέσως μετά τις 10 Μαρτίου 2020, που οι ΗΠΑ άρχισαν να μπαίνουν στον «χορό» της λοίμωξης και η Ιταλία ήταν ήδη σε πολύ μεγάλη περιπέτεια.

H τότε Γραμμή, πλαισιώθηκε από το Πανεπιστημιακό προσωπικό και το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και από ειδικευόμενους Ψυχίατρους και Νευρολόγους, μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας και εξωτερικούς συνεργάτες. Στήθηκε «ερασιτεχνικά και παρορμητικά», με κέφι και πολλή προθυμία για βοήθεια των συνανθρώπων μας στην επιδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη λοίμωξη covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!