Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η γραφειοκρατία κύριο εμπόδιο για πρωτοβουλίες ψηφιακής ασφάλειας
[Η Ναυτεμπορική]: Η γραφειοκρατία κύριο εμπόδιο για πρωτοβουλίες ψηφιακής ασφάλειας

[Η Ναυτεμπορική]: Η γραφειοκρατία κύριο εμπόδιο για πρωτοβουλίες ψηφιακής ασφάλειας

Η πρόσφατη έκθεση της Kaspersky «State of Industrial Cybersecurity in the Era of Digitalization» αποκάλυψε τα κύρια εμπόδια που αναστέλλουν ή καθυστερούν την υλοποίηση έργων βιομηχανικής ψηφιακής ασφάλειας.

Τα πιο συνηθισμένα εμπόδια περιλαμβάνουν την αδυναμία διακοπής της παραγωγής (34%) αλλά και γραφειοκρατικά βήματα, όπως μια μακρά διαδικασία έγκρισης (31%) και η ύπαρξη πολλών υπεύθυνων λήψης αποφάσεων (23%). Αυτά τα εμπόδια μπορεί να αποβούν μοιραία και ειδικά υπό το πρίσμα του COVID-19, διότι μπορούν να επηρεάσουν την εφαρμογή πρωτοβουλιών ασφάλειας επιχειρησιακής τεχνολογίας (OT) που σχετίζονται με την πανδημία.

Ο αγώνας για την ψηφιακή ασφάλεια δεν επιβραδύνεται και κάθε χρόνο πολλά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων υψηλού προφίλ, πλήττουν τα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου (ICS). Η απαγόρευση κυκλοφορίας της πανδημίας πρόσθεσε τις δικές της προκλήσεις στο ήδη υπάρχον τοπίο απειλών. Οι βιομηχανικές εταιρείες έπρεπε να προσαρμοστούν σε νέους κανόνες, όπως η τηλεργασία, η ψηφιοποίηση εν μία νυκτί και οι νέες απαιτήσεις υγιεινής, καθώς και σε συγκεκριμένες απειλές που οφείλονται στην πανδημία, όπως η μαζική αύξηση των επιθέσεων phishing. Οι οργανισμοί πρέπει να διασφαλίσουν ότι η προστασία τους είναι ενημερωμένη με βάση αυτές τις αλλαγές και ότι δεν υπάρχουν ανοιχτές πόρτες για κακόβουλες ενέργειες στα δίκτυα ICS.

Ωστόσο, τα παραπάνω εμπόδια είναι αυτά που πρέπει να ξεπεράσουν οι οργανισμοί κατά την εφαρμογή έργων στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!