Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Google: Έκθεση αποτελεσμάτων του Digital News Innovation Fund (DNI)
[Η Ναυτεμπορική]: Google: Έκθεση αποτελεσμάτων του Digital News Innovation Fund (DNI)

[Η Ναυτεμπορική]: Google: Έκθεση αποτελεσμάτων του Digital News Innovation Fund (DNI)

Το 2015, η Google λάνσαρε το Digital News Innovation Fund (DNI), με στόχους την προώθηση της καινοτομίας στις ψηφιακές εκδόσεις και την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας. Το πρόγραμμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που κάλυψε την περίοδο μεταξύ 2015 και 2019, στήριξε 662 πρωτοβουλίες ψηφιακής ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, 11 από τις οποίες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, το Digital News Innovation Fund – DNI (Ταμείο Καινοτομίας Ψηφιακών Ειδήσεων) είχε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στις ψηφιακές εκδόσεις και την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας, ειδικά από την στιγμή που οι εκδότες στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τα ψηφιακά μέσα.

Το πρόγραμμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που κάλυψε την περίοδο μεταξύ 2015 και 2019, στήριξε συνολικά 662 πρωτοβουλίες ψηφιακής ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, 11 από τις οποίες στην Ελλάδα. Η εταιρεία παρουσίασε την τελική έκθεση των αποτελεσμάτων, η οποία καταδεικνύει το πού κατευθύνθηκαν τα κονδύλια αυτά και πώς τα χρησιμοποίησαν οι εκδότες.

Οι υποψήφιοι για χρηματοδότηση είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν κονδύλια έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ, για προγράμματα σχετικά με τα πιο πιεστικά ζητήματα του ειδησεογραφικού οικοσυστήματος: την ενίσχυση των εσόδων από τον ψηφιακό τομέα, την ανάδειξη τοπικών θεμάτων, την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!