Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιόχανσον-μεταναστευτικό: Τα κράτη-μέλη να δείξουν αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής
[Η Ναυτεμπορική]: Γιόχανσον-μεταναστευτικό: Τα κράτη-μέλη να δείξουν αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής

[Η Ναυτεμπορική]: Γιόχανσον-μεταναστευτικό: Τα κράτη-μέλη να δείξουν αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής

Την αισιοδοξία της ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα φτάσουν σε ένα ισορροπημένο συμβιβασμό για το νέο σύμφωνο ασύλου και μετανάστευσης εξέφρασε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή πολιτικών ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ίλβα Γιόχανσον κάλεσε τα κράτη-μέλη να δείξουν την αλληλεγγύη τους με τις χώρες πρώτης υποδοχής, οι οποίες ανά διαστήματα κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν τεράστιο αριθμό αιτήσεων ασύλου. «Μια χώρα που πιέζεται από μεταναστευτικές ροές πρέπει να ζητεί τη στήριξη των άλλων κρατών-μελών και να τη λαμβάνει» είπε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός υποχρεωτικής και δεσμευτικής αλληλεγγύης, επί τη βάσει κριτηρίων όπως το μέγεθος, οι οικονομικές δυνατότητες, η γεωγραφική θέση κάθε χώρας κτλ.

Οι χώρες πρώτης υποδοχής θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν βοήθεια σε ό,τι αφορά τις επιστροφές όσων δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας και δε μπορούν να παραμείνουν στην ΕΕ, σημείωσε η επίτροπος. «Δε μπορούμε να διαχειριστούμε τη μετανάστευση δημιουργώντας ένα φρούριο. Πρέπει να συνεργαστούμε με τις χώρες προέλευσης, τις τρίτες χώρες από τις οποίες συνήθως προέρχονται οι άνθρωποι αυτοί» είπε.

Η Ίλβα Γιόχανσον αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή για την προστασία των εξωτερικών συνόρων και το λεγόμενο «screaning», τη διαλογή, με ευρωπαϊκά κριτήρια και την ενσωμάτωση όλων των χρήσιμων πληροφοριών σε ένα κοινό σύστημα. Τόνισε ότι η διαδικασία διαλογής θα πρέπει να εντοπίζει τις ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, τα παιδιά κι όλους όσοι χρήζουν προστασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!