![[Η Ναυτεμπορική]: Οι γυναίκες στην τεχνολογία αντιμετωπίζουν εμπόδια στην εξέλιξη της καριέρα τους [Η Ναυτεμπορική]: Οι γυναίκες στην τεχνολογία αντιμετωπίζουν εμπόδια στην εξέλιξη της καριέρα τους](http://cdn.multi-news.gr/2021/01/f683cec77d-638x330.jpeg)
[Η Ναυτεμπορική]: Οι γυναίκες στην τεχνολογία αντιμετωπίζουν εμπόδια στην εξέλιξη της καριέρα τους
Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες που εργάζονται στον τεχνολογικό τομέα πιστεύουν ότι οι συνέπειες της COVID-19 έχουν καθυστερήσει την εξέλιξη της καριέρας τους, παρά ένα παρόμοιο ποσοστό που πιστεύει ότι η απαραίτητη ισότητα των φύλων είναι πιθανότερο να επιτευχθεί μέσω απομακρυσμένων εργασιακών δομών.
Ενώ η ζωή στην καραντίνα προοριζόταν ως πιθανός επιταχυντής προς την ισότητα ευκαιριών φύλου σε θέσεις πληροφορικής, οι παρατεταμένες κοινωνικές προκαταλήψεις εμπόδισαν αυτήν την πιθανή εξέλιξη.
Η ζωή σε καραντίνα προβλεπόταν ότι γενικά θα επιφέρει μια θετική μετατόπιση της βιομηχανίας στον αγώνα για την ισότητα των φύλων . Η δημιουργία ενός τοπίου ίσων ευκαιριών από κοινωνική σκοπιά και λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως ο οικογενειακός προγραμματισμός θα οδηγούσε στην κατάρριψη των παραδοσιακών στερεοτύπων γύρω από την επαγγελματική σταδιοδρομία των γυναικών. Στερεοτύπων που αμφισβητούν μεταξύ άλλων τη διαθεσιμότητά τους και τη μακροβιότητα της καριέρας τους. Ο αντίκτυπος της COVID σήμαινε ότι οι εταιρείες επιταχύνθηκαν ή ακόμη και εξαναγκάστηκαν σε αυτόν τον νέο κανόνα από τη μια μέρα στην άλλη, και σε κάποιο βαθμό, αυτή η πρόβλεψη απέδωσε θετικά βήματα προόδου όσον αφορά τη συνολική νοοτροπία της βιομηχανίας.
Η νέα έκθεση της Kaspersky «Women in Tech, , διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών που εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας προτιμούν πράγματι την εργασία από το σπίτι από την εργασία στο γραφείο.
… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ