Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιατί μία φημισμένη οικονομική σχολή του Λονδίνου αλλάζει όνομα
[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί μία φημισμένη οικονομική σχολή του Λονδίνου αλλάζει όνομα

[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί μία φημισμένη οικονομική σχολή του Λονδίνου αλλάζει όνομα

Η φημισμένη σχολή Cass Business School στο Λονδίνο αλλάζει το όνομά της, καθώς δεν θέλει πια να συνδέεται με τον Σερ Τζον Κας, έμπορο και υπέρμαχο της δουλείας του 17ου αιώνα.

Η σχολή, μέρος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ονάστηκε έτσι το 2002, ύστερα από μία δωρεά που έλαβε από ίδρυμα που φέρει το όνομα του Κας. Αποφάσισε να αλλάξει ονομασία «καθώς δεν είναι πια κατάληλλο» να φέρει πια ένα όνομα, που δεν συνάδει με τις αξίες της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης.

Το Ίδρυμα του Σερ Τζον Κας ιδρύθηκε ως φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης φοιτητών το 1748. Χρηματοδοτεί έργα ανά το Λονδίνο, δίνοντας έμφαση σε projects που αφορούν τους νέους. Στην ιστοσελίδα του ιδρύματος ο Τζον Κας περιγράφεται ως ένας «έμπορος και πολιτικός, του οποίου ο πλούτος αξιοποιήθηκε από το ίδρυμά του για να προσφέρει εκπαιδευτικά οφέλη σε παιδιά μη προνομιούχων οικογενειών».

Ωστόσο είναι γνωστό ότι ήταν επίσης από τους βασικούς συντελεστές του δουλεμπορίου, συνεργαζόμενος απευθειίας με δουλεμπόρους στην Αφρική και την Καραϊβική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!