Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιατί ενοχλεί ο Μακρόν και η «ανεξάρτητη Ευρώπη» του
[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί ενοχλεί ο Μακρόν και η «ανεξάρτητη Ευρώπη» του

[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί ενοχλεί ο Μακρόν και η «ανεξάρτητη Ευρώπη» του

Την ενόχληση αξιωματούχων και διπλωματών στην Ευρώπη έχει προκαλέσει ο Γάλλος πρόεδρος και η στρατηγική του που θέλει συσπείρωση και ευρωπαϊκή ανεξαρτησία.

Η στρατηγική «Η Ευρώπη πρώτα» του Εμανουέλ Μακρόν στοχεύει να απογαλακτίσει την ΕΕ από την Ουάσινγκτον αναφορικά με άμυνα και τις ευαίσθητες τεχνολογίες, ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg το «δόγμα» αυτό του Γάλλου προέδρου έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ ενώ παράλληλα θέτει εμπόδια στις προσπάθειες της Δύσης να σφυρηλατήσουν μια ενιαία απάντηση απέναντι στην Κίνα.

Μετά την ανακοίνωση της τριμερούς συμφωνίας AUKUS που άφησε τη Γαλλία «στην απέξω», η στάση του Μακρόν έγινε πιο ορατή.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία AUKUS συνοδεύτηκε από την ακύρωση ενός σημαντικού συμβολαίου για την προμήθεια γαλλικών υποβρυχίων από την Αυστραλία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Γαλλίας με αποτέλεσμα να ανακαλέσει για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της από την Ουάσινγκτον και την Καμπέρα. Ο Μακρόν μεταά την επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο έριξε τους τόνους και αναμένεται μια κρίσιμη συνάντησή του με εμπορικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το Bloomberg, οι Γάλλοι μπλόκαραν επίσης τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του ΝΑΤΟ και με τη στάση τους δίχασαν τους αξιωματούχους στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γιατί υπάρχει ανησυχία

Η ανατολική Ευρώπη αντιδρά περισσότερο στην προσέγγιση του Μακρόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!