Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιατί το δολάριο χάνει τη λάμψη του
[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί το δολάριο χάνει τη λάμψη του

[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί το δολάριο χάνει τη λάμψη του

Οι ζοφερές προοπτικές για την αμερικανική οικονομία και η εξασθένηση της παγκόσμιας ζήτησης αναμένεται να εκτοπίσουν το δολάριο από το «βάθρο» των συναλλαγματικών αγορών την επόμενη χρονιά, όπως προβλέπουν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από το εάν θα υπάρξει ένα δεύτερο σοκ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που θα μπορούσε να ανατρέψει τις προβλέψεις.

Παρά τους φόβους μήπως η έξαρση των νέων κρουσμάτων Covid-19 θα μπορούσε να καθυστερήσει την επανεκκίνηση των οικονομιών, υπονομεύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης, οι διεθνείς αγορές μετοχών επιδόθηκαν σε ράλι στο δεύτερο τρίμηνο, με τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη για τον S&P 500 από την εποχή της τεχνολογικής φούσκας του 1998.

Η στροφή των επενδυτών προς τις αγορές μετοχών και το υψηλότερο ρίσκο έχει περιορίσει ζήτηση για δολάρια, ειδικά αφότου η Φέντεραλ Ριζέρβ «πλημμύρισε» την αγορά με ρευστότητα, με αποτέλεσμα την πτώση 1% του αμερικανικού νομίσματος τον Ιούνιο, στις χειρότερες μηνιαίες επιδόσεις από τον Δεκέμβριο.

Στη δημοσκόπηση με συμμετοχή περισσότερων από 70 στρατηγικών αναλυτών, έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω οι προβλέψεις για το δολάριο, ειδικά αφότου ο πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε ότι οι προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είναι αβέβαιες.

Με το δολάριο να επισκιάζεται το ευρώ αναμένεται να ανατιμηθεί σχεδόν 2,5%, στο 1,15 έναντι του αμερικανικού νομίσματος μέσα στο επόμενο 12μηνο, οριακά υψηλότερα σε σύγκριση με την πρόβλεψη 1,14 στη δημοσκόπηση του προηγουμένου μηνός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!