Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιατί αρρωσταίνουν οι αστροναύτες όταν επιστρέφουν στην Γη;
[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί αρρωσταίνουν οι αστροναύτες όταν επιστρέφουν στην Γη;

[Η Ναυτεμπορική]: Γιατί αρρωσταίνουν οι αστροναύτες όταν επιστρέφουν στην Γη;

Οι αστροναύτες όταν επιστρέφουν στην Γη συνήθως εμφανίζουν κάποια προβλήματα υγείας αφού η παραμονή στις διαστημικές συνθήκες επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Nature Scientific Reports» επιστήμονες στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τι συμβαίνει.

Όπως αναφέρουν τα Τ ρυθμιστικά κύτταρα (Tregs) βιώνουν στις διαστημικές συνθήκες μια «ανώμαλη ενεργοποίηση» όπως την χαρακτηρίζουν. Τα συγκεκριμένα κύτταρα ενεργοποιούνται για να καταστείλουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος όταν μια λοίμωξη δεν αποτελεί πλέον απειλή για τον οργανισμό.

Όμως σύμφωνα με τους ερευνητές στις συνθήκες μικροβαρύτητας συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τα Τregs ενεργοποιούνται ακόμη και όταν δεν υπάρχει κανένα ίχνος λοίμωξης. Αυτό επιβαρύνει την οργανική κατάσταση των αστροναυτών και όσο μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζημιά στον οργανισμό τους.

«Την πρώτη περίοδο των διαστημικών προγραμμάτων οι περισσότεροι αστροναύτες ήταν νεαρής ηλικίας και απόλυτα υγιείς. Όσο περνούν τα χρόνια η εκπαίδευση γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική και χρονοβόρος με αποτέλεσμα να γίνονται μέλη των διαστημικών αποστολών ολοένα και μεγαλύτερης ηλικίας αστροναύτες. Επιπλέον κάποια στιγμή οι πόρτες των διαστημοπλοίων και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού άνοιξαν και σε απλούς πολίτες και δεδομένης της δημιουργίας της νέας βιομηχανίας διαστημικού τουρισμού μακριά από την Γη έχουν ταξιδέψει και θα ταξιδέψουν ολοένα και μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και με διάφορα προβλήματα υγείας άνθρωποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!