Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γιάννης Σωτηρίου: Οικονομική εξυγίανση, ψηφιακός μετασχηματισμός και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών στο ΙΦΕΤ
[Η Ναυτεμπορική]: Γιάννης Σωτηρίου: Οικονομική εξυγίανση, ψηφιακός μετασχηματισμός και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών στο ΙΦΕΤ

[Η Ναυτεμπορική]: Γιάννης Σωτηρίου: Οικονομική εξυγίανση, ψηφιακός μετασχηματισμός και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών στο ΙΦΕΤ

Σημαντικές αλλαγές συντελούνται το τελευταίο διάστημα στο ΙΦΕΤ με στόχο, την καλύτερη πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες που δεν έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας καθώς και για την ομαλότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Ινστιτούτου. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΦΕΤ, Γιάννη Σωτηρίου, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για το Ινστιτούτο βασίζεται στην ανάδειξη του συνόλου των δυνατοτήτων του και τον μετασχηματισμό του σε ένα σύγχρονο φορέα καινοτομίας και τεχνολογίας στο χώρο της υγείας.

  1. Ποιος είναι ο ρόλος του ΙΦΕΤ και ποιες οι δυνατότητες του;

Το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας του Ε.Ο.Φ. Είναι ένας αυτοχρημαδοτούμενος οργανισμός που υποστηρίζει το έργο Ε.Ο.Φ. και του Υπουργείου Υγείας, αναλαμβάνοντας να αναπτύξει και να διαχειριστεί έργα που συμβάλλουν στη θεραπεία, στην αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας. Το Ινστιτούτο είναι περισσότερο γνωστό για το πρόγραμμα πρόσβασης σε φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο που λίγες χώρες στην Ευρώπη έχουν. Όμως οι δυνατότητες του σίγουρα δεν σταματούν εκεί. Το ΙΦΕΤ έχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία και διαθέτει έναν πυρήνα ανθρώπων που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αναλάβουν και να φέρουν εις πέρας πολύ μεγάλες προκλήσεις. Στο λειτουργικό του συγκαταλέγονται ένα ερευνητικό εργαστήριο, μονάδα παραγωγής, καθώς και μονάδα ακτινοβόλησης κοβαλτίου, τα οποία αποτελούν τη βάση για να αναπτύξει ακόμα περισσότερα έργα υποστηρίζοντας το έργο του Ε.Ο.Φ.

  1. Από που προέρχονται οι προϋπολογισμοί του ΙΦΕΤ;

Το Ινστιτούτο είναι ένας 100% αυτοχρημαδοτούμενος οργανισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!