Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Για σημαντικές ζημίες προειδοποιούν Nomura και Credit Suisse
[Η Ναυτεμπορική]: Για σημαντικές ζημίες προειδοποιούν Nomura και Credit Suisse

[Η Ναυτεμπορική]: Για σημαντικές ζημίες προειδοποιούν Nomura και Credit Suisse

Η Nomura και η Credit Suisse προειδοποίησαν σήμερα ότι αντιμετωπίζουν σημαντικές ζημιές μετά τη χρεοκοπία αμερικανικού hedge fund, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι το Archegos Capital.

Eνα ξεπούλημα μετοχών την Παρασκευή προκάλεσε μεγάλες απώλειες στις τιμές των μετοχών που συνδέονται με το Archegos, δήλωσε πηγή που έχει γνώση του θέματος, με τις αγορές να είναι σε επιφυλακή σχετικά με την έκταση του πιθανού αντίκτυπου.

Η Nomura ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει μία πιθανή ζημιά ύψους 2 δισ. δολαρίων λόγω των συναλλαγών με έναν πελάτη στις ΗΠΑ, ενώ η Credit Suisse ανέφερε ότι η χρεοκοπία λόγω margin calls (μείωσης της αξίας των ενεχύρων κάτω από το καθορισμένο όριο) ενός αμερικανικού fund μπορεί να είναι «πολύ σημαντική και ουσιαστική» για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της. Η Credit Suisse σημείωσε ότι ένα fund «χρεοκόπησε λόγω margin calls» έναντι της ίδιας και άλλων τραπεζών, κάτι που σημαίνει ότι αυτές είναι τώρα στη διαδικασία εξόδου τους από τις θέσεις αυτές.

Η μετοχή της Nomura έκλεισε με βουτιά 16,3%, ενώ της Credit Suisse άνοιξε με πτώση 10%. Απώλειες σημείωσαν και άλλες τραπεζικές μετοχές, με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 0,9%.

Επενδυτές ανέφεραν ότι οι συστημικοί κίνδυνοι φαίνονται τώρα απίθανοι, αλλά ήταν ανήσυχοι σχετικά με το αν η πλήρης έκταση της ζημίας του Archegos έχει πραγματοποιηθεί ή αν θα υπάρξουν και άλλες πωλήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!