Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ghost Pacer: Εικονικός συναθλητής μέσω επαυξημένης πραγματικότητας
[Η Ναυτεμπορική]: Ghost Pacer: Εικονικός συναθλητής μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

[Η Ναυτεμπορική]: Ghost Pacer: Εικονικός συναθλητής μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

Έναν εικονικό συναθλητή μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (AR) παρέχει το Ghost Pacer- ένα augmented reality headset σχεδιασμένο για να βοηθά στην προπόνησή τους αθλητές και φίλους της γυμναστικής γενικότερα.

Αυτό που κάνει είναι να προβάλλει virtual εικόνες στον οπτικό πεδίο του χρήστη- και επί της προκειμένης ένα «avatar» ενός άλλου δρομέα στη διαδρομή μπροστά. Ο εικονικός αυτός συναθλούμενος μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να τρέχει με μια συγκεκριμένη ταχύτητα, ώστε να βοηθά αποτελεσματικά κατά την άσκηση, ή να ρυθμιστεί έτσι ώστε να κινείται με βάση μια προηγούμενη διαδρομή- είτε του ίδιου του χρήστη, είτε κάποιου άλλου. Όπως σημειώνει το New Atlas, ο δρομέας αυτός δεν είναι απλά ένας «άπιαστος στόχος» για τον χρήστη/ αθλούμενο, καθώς μπορεί να τον ξεπεράσει – ή, με τη σειρά του, ο ίδιος ο εικονικός δρομέας μπορεί να ξεπεράσει τον χρήστη κατά πολύ, εάν οι επιδόσεις του δεν είναι αυτές που θα του επέτρεπαν να συμβαδίσει.

Ο εικονικός συναθλητής ελέγχεται μέσω της εφαρμογής Ghost Pacer, που επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν τη διαδρομή και την ταχύτητά του, και παράλληλα καταγράφει τις επιδόσεις τους. Επίσης, συγχρονίζεται με το κοινωνικό δίκτυο Strava, που απευθύνεται σε δρομείς και ποδηλάτες, κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει τη δημιουργία διαδρομών άλλων χρηστών σε διαδρομές για το avatar του Ghost Pacer.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!