Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γεροβασίλη: «Κυβέρνηση σε διακοπές» για άνοιγμα σχολείων και ακρίβεια
[Η Ναυτεμπορική]: Γεροβασίλη: «Κυβέρνηση σε διακοπές» για άνοιγμα σχολείων και ακρίβεια

[Η Ναυτεμπορική]: Γεροβασίλη: «Κυβέρνηση σε διακοπές» για άνοιγμα σχολείων και ακρίβεια

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το δόγμα της ατομικής ευθύνης ξαναεφαρμόζεται στο άνοιγμα των σχολείων και αυτή τη σχολική χρονιά.

«Mπορεί η ευθύνη των μαθητών να υποκαταστήσει την έλλειψη κυβερνητικής ευθύνης;» διερωτήθηκε.

Αναλυτικά η κ. Γεροβασίλη είπε:

Σήμερα πλέον η επιστημονική κοινότητα που γνωρίζει δεδομένα αλλά και η κοινωνία που έχει έρθει κοντά στη νέα πραγματικότητα αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση παίρνει μέτρα αντικρουόμενα και διασπείρει την ανασφάλεια και αμφιβολίες. Αποτέλεσμα είναι μετά απ’ όλα αυτά ενώ διαθέτουμε το τεράστιο επίτευγμα της επιστήμης, να μην έχει εμβολιαστεί ούτε το 60 % του πληθυσμού! Βεβαίως εκτός όλων των άλλων παλινωδιών και σφαλμάτων διαχείρισης (όπως η περίπτωση του Astra Zeneca την άνοιξη) έχουμε και έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει κηρύξει δύο φορές το τέλος της πανδημίας!

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων. Όμως τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν! Βεβαίως και ο εμβολιασμός είναι το ένα μέτρο, το άλλο όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η αποστασιοποίηση. Είναι δυνατόν να ανοίγουν πάλι τα σχολεία χωρίς να έχουν αραιώσει οι μαθητές στην τάξη, που είναι το πιο απλό και απόλυτα στοιχειώδες; Επαφίεται τελικώς η έκβαση της μετάδοσης στην ατομική ευθύνη των μαθητών; Και μήπως συμπεριλαμβάνονται στους υπεύθυνους και τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών που αντικειμενικά δυσκολεύονται να κρατήσουν αποστάσεις; Και από πάνω έχουμε και τον παραλογισμό ότι τα πολυπληθή τμήματα κλείνουν όταν μολυνθεί το 51% των μαθητών;

Βεβαίως και είμαστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!