Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Μπαλώματα αντί λύσεων από Μητσοτάκη στο προσφυγικό
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Μπαλώματα αντί λύσεων από Μητσοτάκη στο προσφυγικό

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Μπαλώματα αντί λύσεων από Μητσοτάκη στο προσφυγικό

Η εκρηκτική κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον σχολιαστών και αναλυτών. Στο μικροσκόπιο της ΤΑΖ οι «καταστροφικές» αμυντικές δαπάνες Ελλάδας και Τουρκίας.

Το σχόλιο της Frankfurter Allgemeine:

«(…) Από τον Ιούλιο του 2019 που ο Μητσοτάκης ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες, η κατάσταση στη Μόρια δεν έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο. Αντιθέτως. Ο πρώην μάνατζερ της McKinsey που αρεσκόταν να επιρρίπτει στον προκάτοχό του Τσίπρα και τους συνεργάτες του, τεχνοκρατική ανικανότητα, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης υπό έλεγχο. Μπορεί το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο να ήταν ήδη θέμα στη σκιώδη του κυβέρνηση, ωστόσο μετά την εκλογική νίκη η νέα κυβέρνηση έμοιαζε συχνά αποπροσανατολισμένη. Με νομικά αμφιλεγόμενες, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεσματικές μεθόδους, σφραγίστηκαν στις αρχές του χρόνου τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία όταν ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν πίστεψε ότι είχε βρει εκεί ένα ακόμη αδύναμο σημείο της ΕΕ. Για την κατάσταση στα νησιά όμως ο Μητσοτάκης έχει μέχρι στιγμής μόνο μπαλώματα αντί λύσεων».

Η Tagesspiegel:

«Την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την πρώτη της ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης. Τι θα παρουσιάσει; Μια παθιασμένη έκκληση ενότητας; Θα ήταν ό,τι πιο σημαντικό. Διότι αυτές τις μέρες και δεδομένης της ανικανότητας να δώσουν μια πατρίδα σε 13.000 πρόσφυγες σε μια πολιτική ένωση 500 εκατομμυρίων, οι Ευρωπαίοι βιώνουν με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο τις έριδές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!