Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Κυβερνητικός ανασχηματισμός με ατυχίες
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Κυβερνητικός ανασχηματισμός με ατυχίες

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος: Κυβερνητικός ανασχηματισμός με ατυχίες

Η NZZ σχολιάζει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης. Ο γερμανικός Τύπος για τις απεργίες των μηχανοδηγών και την εργατική μετανάστευση του ’60.

Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον έλληνα πρωθυπουργό σχολιάζει σε άρθρο της η ελβετική εφημέριδα Neue Züricher Zeitung υπό τον τίτλο «Ανασχηματισμός με ατυχίες στην Ελλάδα: Με έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές θέλησε να κάνει έναν συμβολισμό: Θα ιδρυθεί ένα υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα ενώσει υπό την αιγίδα του τις πολυάριθμες αρχές και ιδρύματα που είναι υπεύθυνα για την πυρόσβεση, τους σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, επρόκειτο να αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Αυτό θεωρήθηκε ως ένας συμβολισμός από τον συντηρητικό πρωθυπουργό, με σκοπό να προσεγγίσει την αντιπολίτευση.

Αλλά ο Αποστολάκης παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του την Τρίτη, πριν καν αναλάβει. Είχε σημειωθεί κατακραυγή εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του κόμματος κατηγόρησαν τον Μητσοτάκη, ότι ήθελε να σχηματίσει ένα είδος „συγκυβέρνησης” πίσω από την πλάτη των αριστερών, ενώ είδαν στον κομματικό τους σύντροφο έναν „αποστάτη”. Ο Αποστολάκης στη συνέχεια οπισθοχώρησε.»

Το άρθρο αναφέρεται και στην αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας: «Την ηγεσία του υπουργείου αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!