Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος για ελληνοτουρκικά: Επαναπροσέγγιση και σύντομα αποκλιμάκωση;
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος για ελληνοτουρκικά: Επαναπροσέγγιση και σύντομα αποκλιμάκωση;

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικός Τύπος για ελληνοτουρκικά: Επαναπροσέγγιση και σύντομα αποκλιμάκωση;

Στη νέα τροπή στο πεδίο της ελληνοτουρκικής διαμάχης με φόντο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο αναφέρεται η Frankfurter Rundschau. Συνέντευξη της Αν. Κραμπ-Καρενμπάουερ στην TAZ με αναφορές στο προσφυγικό.

Σε ρεπορτάζ της η FrankfurterRundschau για την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου εστιάζει στην αλλαγή στάσης του Ταγίπ Ερντογάν και παρατηρεί: «Μετά από συνομιλίες με την Άγκελα Μέρκελ και τον Εμμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος πρόεδρος προσεγγίζει ξανά την Ελλάδα. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος». Κάνοντας αναφορά στις επαφές του Ταγίπ Ερντογάν με την Άγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ την προηγούμενη εβδομάδα, το δημοσίευμα σημειώνει: «Η κατάσταση στη σύγκρουση στην Αν. Μεσόγειο θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκλιμακωθεί σύντομα (…) Από το 2016 δεν έχουν γίνει αντίστοιχες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.»

Φυσικούς πόρους δεν διεκδικούν μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία

Το δημοσίευμα αναφέρεται ειδικώς και στην τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Eρντογάν δεδομένου ότι, όπως παρατηρεί, «το κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας παραμένει τεταμένο». Σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής προεδρίας «ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένει από τη Γαλλία να χρησιμοποιήσει στην όλη διαδικασία κοινή λογική και εποικοδομητική στάση». Το ρεπορτάζ κάνει επίσης μνεία στην έκκληση Μακρόν προς τον Ερντογάν «να αποφύγει περαιτέρω μονομερή μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω ένταση». Σύμφωνα με τον Μακρόν «η Toυρκία θα πρέπει να υποστηρίξει σαφώς τη δημιουργία ενός χώρου ειρήνης και συνεργασίας στη Μεσόγειο». Η FR υπενθυμίζει ότι «εξαιτίας της αυξημένης έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Γαλλία είχε αυξήσει τη ναυτική παρουσία της στη Μεσόγειο» και συμπληρώνει: «Πριν από δύο εβδομάδες ο Μακρόν κάλεσε την Τουρκία να μην υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» στη διένεξη στην Αν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!