Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: H Γερμανική Ακαδημία Επιστημών Leopoldina ζητεί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
[Η Ναυτεμπορική]: H Γερμανική Ακαδημία Επιστημών Leopoldina ζητεί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

[Η Ναυτεμπορική]: H Γερμανική Ακαδημία Επιστημών Leopoldina ζητεί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι «μια κοινωνική και ιατρική πρόκληση», προειδοποιούν οι ειδικοί της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina και τονίζουν την ανάγκη να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε νοσηλευτικό και διδακτικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας και σύμβουλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Γκέραλντ Χάουγκ, τονίζει μάλιστα με δήλωσή του στον Der Spiegel ότι η πανδημία «έχει ανακτήσει ισχυρή δυναμική με το τέταρτο κύμα».

Ο Χάουγκ ανησυχεί ιδιαίτερα για την αργή πρόοδο του εμβολιασμού στη Γερμανία, σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ όπως η Πορτογαλία. «Το ποσοστό εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλό -περίπου 16 εκατομμύρια ενήλικες επί του παρόντος δεν είναι εμβολιασμένοι. Το γεγονός αυτό αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για τον αυξανόμενο αριθμό των πασχόντων από τον covid που είναι σε σοβαρή κατάσταση και μερικές φορές χρειάζονται μακρά νοσηλεία», είπε.

Οι γερμανοί ειδικοί- γράφει το Spiegel- εκτιμούν μάλιστα ότι οι πολιτικοί κάνουν πολύ λίγα ενάντια στο τέταρτο κύμα της πανδημίας και ζητούν να υπάρξει διαφάνεια στο καθεστώς των εργαζομένων, αναφορικά με τον εμβολιασμό τους.

Οι συστάσεις της Leopoldina για τον τρόπο αντιμετώπισης του τέταρτου κύματος είναι ιδιαίτερα δραστικές. Εκτός από τα γενικά αποδεκτά αιτήματα, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και μια εντατική εκστρατεία εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένης της τρίτης δόσης, ο Χάουγκ και οι συνάδελφοί του προτείνουν επίσης μια σειρά μέτρων που είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενα: Τονίζουν την ανάγκη για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στην εργασία, με την «κατάλληλη ρύθμιση για την αποκάλυψη του καθεστώτος εμβολιασμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!