Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικές εκλογές: Αβεβαιότητα μέχρι το τέλος και για μεγάλο διάστημα
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικές εκλογές: Αβεβαιότητα μέχρι το τέλος και για μεγάλο διάστημα

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικές εκλογές: Αβεβαιότητα μέχρι το τέλος και για μεγάλο διάστημα

Όσοι προέβλεπαν ότι οι Γερμανικές εκλογές θα ήταν οι πιο συναρπαστικές εδώ και πολλά χρόνια, το αποτέλεσμα τους επιβεβαίωσε. Τα exit polls και οι προβλέψεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων έδιναν ένα οριακό προβάδισμα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και του υποψηφίου του, Ολαφ Σολτς, έναντι της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) με ποσοστά γύρω στο 25% και για τα δύο μεγάλα κόμματα. Μια πρόβλεψη, που αν επιβεβαιωθεί, αποδεικνύει ότι η αβεβαιότητα δεν έμεινε απλά ως το τέλος, αλλά θα συνεχίσει για εβδομάδες, αν όχι μήνες να κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Οι προβλέψεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων δίνουν οριακή πρωτιά στο SPD ποσοστό 25,5% (άνοδος 5 ποσοστιαίες μονάδες σέ σχέση με τις εκλογές του 2017) και 198 έδρες στη νέα Ομοσπονδιακή Βουλή. Σε απόσταση αναπνοής έρχεται η Ένωση CDU/CSU με 24,5 % (υποχώρηση κατά 8,4 μονάδες) και 197 έδρες. Για την κυβερνώσα επί 16 χρόνια υπό την Άνγκελα Μέρκελ, Ένωση CDU / CSU είναι πάντως το χειρότερο αποτέλεσμα σε ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην τρίτη θέση κατοχυρώνονται οι Πράσινοι, που για πρώτη φορά έθεσαν υποψηφιότητα για την καγκελαρία με την Ανναλένα Μπέρμποκ. Οι Πράσινοι σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη φτάνοντας στο 13,8 % (άνοδος 4,9%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!