Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικές εκλογές: 9 συμπεράσματα για την μετά-Μέρκελ εποχή
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικές εκλογές: 9 συμπεράσματα για την μετά-Μέρκελ εποχή

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανικές εκλογές: 9 συμπεράσματα για την μετά-Μέρκελ εποχή

΄

Σε περίοδο ζυμώσεων που θα κρατήσει για εβδομάδες ή και μήνες εισέρχεται η Γερμανία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που έδειξε ένα οριακό αποτέλεσμα στη μάχη για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στην εξουσία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, οι Σοσιαλδημοκράτες του Όλας Σολτς αναδεικνύονται «στην κόψη» οι νικητές της κάλπης με ποσοστό 25,7% , ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έλαβε 24,1%.

Η περίοδος των συζητήσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης ενδέχεται να κρατήσει ως τα Χριστούγεννα βυθίζοντας τη Γερμανία σε μια περίοδο αβεβαιότητα. Το μόνο ξεκάθαρο, ωστόσο, είναι ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι κεντρώα και ότι ο ρόλος του κόμματος των Πρασίνων και του FDP θα είναι κομβικός για το συνασπισμό κυβέρνησης.

Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών και προσπαθώντας να ερμηνεύσει τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, το Politico καταλήγει σε εννιά συμπεράσματα:

1.Οι μικροί έχουν δύναμη

Τόσο ο Όλαφ Σόλτς όσο και ο Άρμιν Λάσετ ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει εντολή για να ηγηθούν μιας νέας κυβέρνησης, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους τους πιθανούς εταίρους του. Αντ ‘αυτού, είναι τα κόμματα των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) βλέπουν ένα άλλο σαφές αποτέλεσμα, ότι CDU/CSU και SPD «δεν έχουν κερδίσει συνολικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές», όπως δήλωσε ο επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνουν τα πράγματα όπως συνήθως στη Γερμανία, κατέληξε, αλλά ήρθε μάλλον η ώρα «για μια νέα αρχή».

2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!