Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Βραδύτερη ανάκαμψη της οικονομίας προβλέπει το Συμβούλιο των Σοφών
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Βραδύτερη ανάκαμψη της οικονομίας προβλέπει το Συμβούλιο των Σοφών

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Βραδύτερη ανάκαμψη της οικονομίας προβλέπει το Συμβούλιο των Σοφών

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα ανακάμψει πιο αργά από την πανδημία του κορωνοϊού από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί, όπως δήλωσε σήμερα το Συμβούλιο των Σοφών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters, τα γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα αναμένουν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά σχεδόν 5,4% το 2020, μία πτώση μεγαλύτερη από το 4,2% που εκτιμούσαν τον Απρίλιο.

Βάσει των προβλέψεων των ινστιτούτων, οι οποίες αποτελούν τη βάση για τις αντίστοιχες της κυβέρνησης, η γερμανική οικονομία αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 4,7% το 2021, επίσης λιγότερο αισιόδοξη από την εκτίμηση του Απριλίου για ρυθμό 5,8%.

Για το 2020 η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7%.

Το Συμβούλιο υποστηρίζει ότι η ανάκαμψη συγκρατείται από κλάδους που επλήγησαν ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα, όπως η εστίαση, ο τουρισμός, οι εκδηλώσεις και τα αεροπορικά ταξίδια.

«Η δραστηριότητα σε αυτό το τμήμα της γερμανικής οικονομίας θα καλύψει το χάσμα με την υπόλοιπη οικονομία, μόνο όταν περιορισθούν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, κάτι που δεν αναμένουμε πριν από το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο Στέφαν Κουθς, επικεφαλής στο ινστιτούτο Kiel.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!