Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Στόχος το 65% της ενέργειας από ΑΠΕ πριν το 2030
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Στόχος το 65% της ενέργειας από ΑΠΕ πριν το 2030

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Στόχος το 65% της ενέργειας από ΑΠΕ πριν το 2030

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ πιστεύει ότι η Γερμανία είναι δυνατόν να ξεπεράσει τον κλιματικό στόχο της για το 2030.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο του 65% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές πριν από το 2030», δήλωσε ο Άλτμάιερ σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας “taz” .

Η ταχύτερη επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι και προς το συμφέρον της οικονομίας. «Η βιομηχανία χρειάζεται επίσης πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχει τον κλιματικά ουδέτερο μετασχηματισμό της, για παράδειγμα κατά τη μετατροπή της παραγωγής χάλυβα σε πράσινο χάλυβα», είπε ο Άλτμάιερ.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η επέκταση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας ψήφισε αυτή την εβδομάδα την μεταρρύθμιση του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (EEG).

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών μπορεί επίσης να φανταστεί ότι η κατάργηση της χρήσης άνθρακα μπορεί να επιτευχθεί και πριν από το νομοθετικά καθορισμένα έτη 2035 ή 2038: «Εάν η αγορά επιβάλλει μια ταχύτερη κατάργηση, δεν θα αντιταχθούμε σε αυτήν», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!