Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Στο τέλος του 2021 θα έχει τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο, θεωρεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Στο τέλος του 2021 θα έχει τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο, θεωρεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Στο τέλος του 2021 θα έχει τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο, θεωρεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

Η Γερμανία θα έχει θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορωνοϊού έως το τέλος του έτους, αλλά ένα νέο, ταχέως διαδεδομένο στέλεχος του ιού κινδυνεύει να επιδεινώσει την κατάσταση, δήλωσε ο επικεφαλής της δημόσιας υγείας την Πέμπτη.

Η Γερμανία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 16 κρούσματα με το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και τέσσερα με το στέλεχος από τη Νότια Αφρική, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λόθαρ Βίλερ, πρόεδρος του ινστιτούτου υγείας του Ρόμπερτ Κοχ.

Όλες οι λοιμώξεις μέχρι στιγμής ήταν άνθρωποι που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό, είπε. Αυτές δεν θα είναι οι τελευταίες παραλλαγές που θα παρατηρηθούν, είπε, αναφερόμενος επίσης σε μια νέα παραλλαγή του ιού που βρέθηκε στη Βραζιλία. «Θα έχουμε περισσότερες παραλλαγές … Επομένως, μην ταξιδεύετε.»

Ο Βίλερ προέτρεψε σε άτομα που τους προσφέρθηκε εμβόλιο COVID-19 να το δεχθούν για να ανακουφίσουν την πίεση στα νοσοκομεία και είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής. «Στο τέλος του έτους θα έχουμε υπό έλεγχο αυτήν την πανδημία», δήλωσε ο Βίλερ. Στη συνέχεια, θα είναι διαθέσιμα αρκετά εμβόλια για τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού, προσέθεσε.

Ταυτόχρονα ωστόσο επεσήμανε πως οι κανόνες προστασίας και τα περιοριστικά μέτρα απέναντι στον ιό δεν εφαρμόστηκαν όπως έπρεπε, εν αντιθέσει με το πρώτο κύμα της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!