Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι Σοσιαλδημοκράτες στις δημοσκοπήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι Σοσιαλδημοκράτες στις δημοσκοπήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι Σοσιαλδημοκράτες στις δημοσκοπήσεις

Δύο ακόμα έρευνες επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) κατά την διάρκεια της τελικής φάσης της προεκλογικής εκστρατείας: Η πρώτη, του ZDF, διαπιστώνει για πρώτη φορά ισοδυναμία με τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/ CSU). Η δεύτερη, του Ινστιτούτου YouGov, προβάδισμα δύο μονάδων των Σοσιαλδημοκρατών. Και στις δύο δημοσκοπήσεις οι ερωτηθέντες απαντούν σαφώς πως προτιμούν για νέο καγκελάριο τον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με το ZDF, το κόμμα του υποψηφίου καγκελάριου του SPD Όλαφ Σολτς κερδίζει τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπησή του πριν από δύο εβδομάδες και έτσι ισοδυναμεί για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις του με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές,

Έτσι, εάν οι εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) γίνονταν την επόμενη Κυριακή, το SPD θα έφτανε το 22%. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές θα ελάμβαναν επίσης 22%, αν και έχουν απώλειες τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων. Οι Πράσινοι θα ελάμβαναν 20% (+1% σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του ZDF).Το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει αμετάβλητο στο 11%, ο Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) θα ελάμβανε 10% (-1%) και η Αριστερά (Die Linke) 6% (-1%).

Στο ερώτημα ποια/ποιον θεωρούν καταλληλότερη/ο για καγκελάριο οι ερωτηθέντες απάντησαν: τον Σοσιαλδημοκράτη (SPD) Όλαφ Σολτς το 65% (+6%), ενώ ακατάλληλο τον θεωρεί το 30%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!