Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Πώς βλέπουν οι εργοδότες τον οικονομικό σχεδιασμό της τρικομματικής
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Πώς βλέπουν οι εργοδότες τον οικονομικό σχεδιασμό της τρικομματικής

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Πώς βλέπουν οι εργοδότες τον οικονομικό σχεδιασμό της τρικομματικής

Κυρίως θετικές είναι οι αντιδράσεις του οικονομικού κόσμου της Γερμανίας για τα το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας που παρουσίασαν χθες Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι,τα τρία κόμματα που θα σχηματίσουν σε τρεις περίπου εβδομάδες τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικών Εργοδοτικών Συνδέσμων (BDA), σε πολλά ζητήματα η συμφωνία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενδεικτικά αναφέρονται η μη αύξηση των φόρων και η δέσμευση ότι η Γερμανία θα επιστρέψει ξανά στη δημοσιονομική πειθαρχία. Παράλληλα όμως οι γερμανοί εργοδότες καταλογίζουν στα τρία κόμματα, ότι δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας, τη μετάβαση στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και τη δημογραφική αλλαγή.

Σχέδια «ισορροπημένα και φιλόδοξα» αλλά και ασαφή

Για πολλές «ασαφείς διακηρύξεις προθέσεων» κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI). Ενώ αξιολογεί θετικά το στόχο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, επισημαίνει, ότι η αναγγελία από τα τρία κόμματα μιας «δεκαετίας των επενδύσεων στο μέλλον θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα.» Αν και επικροτεί το «εποικοδομητικό πνεύμα» των αποφάσεων η δε Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), διακρίνει μια ασάφεια, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση «πολλών σχεδίων». Αντιθέτως, τα σχέδια μπορούν να χρηματοδοτηθούν, εκτιμά ο Κλέμενς Φουστ, πρόεδρος του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών IFO στο Μόναχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!