Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Πιέσεις στη Ρωσία να μην απαγορεύσει γερμανικές ΜΚΟ
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Πιέσεις στη Ρωσία να μην απαγορεύσει γερμανικές ΜΚΟ

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Πιέσεις στη Ρωσία να μην απαγορεύσει γερμανικές ΜΚΟ

Η Γερμανία προέτρεψε τη Ρωσία την Παρασκευή να αναιρέσει την απόφαση απαγόρευσης τριών γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που χαρακτηρίστηκαν ως «ανεπιθύμητες» οντότητες.

«Το να τους απαγορεύσουμε να εργαστούν είναι εντελώς ακατανόητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια τη τακτικής κυβερνητικής συνέντευξης Τύπου, απαιτώντας την αντιστροφή αυτού του «άδικου μέτρου».

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τετάρτη προσδιόρισε τις τρεις οργανώσεις που απαγόρευσε η ρωσική εισαγγελία ως το Forum Russischsprachiger Europäer, το Zentrum für die Liberale Moderne και το Deutsch-Russischer Austausch.

Επιδείνωση των σχέσεων μετά την υπόθεση Ναβάλνι

Οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας επιδεινώθηκαν από τη δηλητηρίαση και τη φυλάκιση του επικριτή του κ. Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, την υποστήριξη της Μόσχας από αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και τη δολοφονία ενός πρώην Τσετσένου αντάρτη στο Βερολίνο.

Η κα. Μέρκελ, της οποίας η θητεία ως Καγκελαρίου ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, έχει επικριθεί για το ότι κρατάει ήπια στη Ρωσία, ιδίως αρνούμενη να αναστείλει ένα σχεδόν ολοκληρωμένο έργο αγωγού για τη μεταφορά ρωσικού αερίου στη Γερμανία.

Το Forum Russischsprachiger Europäer ιδρύθηκε από Ρώσους ομιλητές στη Γερμανία, οι οποίοι κατηγορούν τον κ. Πούτιν ότι υπονομεύει τη δημοκρατία και τις βασικές ελευθερίες στη Ρωσία.

Το Zentrum für die Liberale Moderne είναι ένα think tank που ιδρύθηκε το 2017 από δύο πολιτικούς των Πρασίνων για την προώθηση της δημοκρατίας, της ατομικής ελευθερίας και του κοσμοπολιτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!