Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Περιορισμένη επιστροφή στην «κανονικότητα»
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Περιορισμένη επιστροφή στην «κανονικότητα»

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Περιορισμένη επιστροφή στην «κανονικότητα»

«Μπορούμε να δείξουμε λίγο θάρρος, καθώς οι αριθμοί είναι πολύ ευχάριστοι, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί», δήλωσε πριν από λίγο η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού που εφαρμόζονται για τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση νέας αύξησης των κρουσμάτων.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, μετά την τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων αποφασίστηκε η ισχύς του περιορισμού των επαφών να παραταθεί έως και τις 5 Ιουνίου, επιτρέπεται ωστόσο στο εξής η επαφή και με άτομα τα οποία δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Επιπλέον, αίρεται η απαγόρευση που αφορούσε την άθληση σε εξωτερικούς χώρους, με την τήρηση πάντα των γενικών κανόνων περί αποστάσεων και μέτρων υγιεινής, καθώς και οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία. Τα καταστήματα μπορούν πλέον να επαναλειτουργήσουν ανεξαρτήτως μεγέθους, εφαρμόζοντας βέβαια νέους όρους για την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών τους. Εντός του δεύτερου μισού του Μαΐου θα ξεκινήσει και πάλι το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Bundesliga.

Η λειτουργία των Πανεπιστημίων, αλλά και η μετάβαση στην – υπό περιορισμούς – κανονική λειτουργία των παιδικών σταθμών και των σχολείων, καθώς και η ευθύνη για την επαναλειτουργία εστιατορίων, μπαρ και ξενοδοχείων και άλλων παραμέτρων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών επιστρέφει πλήρως στις τοπικές κυβερνήσεις, υπό τον όρο, όπως διευκρίνισε η κυρία Μέρκελ, ότι δεν θα διαπιστωθούν περισσότερα από 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα. Σε τέτοια περίπτωση, θα εφαρμόζονται εκ νέου περιορισμοί, ακόμη και «lockdown», σε τοπικό επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!