Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Να περάσει στους καταναλωτές η μείωση του ΦΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Να περάσει στους καταναλωτές η μείωση του ΦΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Να περάσει στους καταναλωτές η μείωση του ΦΠΑ

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Ραλφ Μπρίνκχάους ζητά από τις επιχειρήσεις να μετακυλήσουν το κέρδος από την μείωση του ΦΠΑ, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, στους καταναλωτές σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Westfalen-Blatt» στην έκδοση του Σαββατοκύριακου. «Τώρα είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στους καταναλωτές. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα το παρακολουθήσουν πολύ προσεκτικά», τόνισε.

«Μπορώ να φανταστώ, ότι πολλές επιχειρήσεις θα πήγαιναν ακόμα παραπέρα και θα προέκριναν την μείωση του ΦΠΑ για να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον σπινθήρα, ο οποίος θα πυροδοτούσε την κατανάλωση», συνέχισε ο Μπρίνκχάους.

«Για να το επιτύχουμε όμως αυτό πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Διότι, μόνο αν έχουμε ανάπτυξη θα έχουμε τα αντίστοιχα φορολογικά έσοδα και έσοδα από τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης. Επομένως, ήταν απαραίτητο να θέσουμε ένα ισχυρό κίνητρο. Και αυτό δυστυχώς δεν είναι δυνατό να γίνει με τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ (του νέου προγράμματος στήριξης της γερμανικής οικονομίας)», πρόσθεσε ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Τέλος, ο Μπρίνκχάους επισήμανε ότι «το νέο χρέος της Γερμανίας δεν σημαίνει αλλαγή στη γερμανική χρηματοοικονομική πολιτική. Θέλουμε να είναι το 2020 μια εξαίρεση και να επιστρέψουμε στην οικονομική σταθερότητα το 2021 και το 2022. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα αγωνιστούμε για αυτό», όπως είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!