Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Πάνω από 24 εκατ. ευρώ κόστισε η σκανδαλώδης διαφημιστική προβολή 8 υπουργείων
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Πάνω από 24 εκατ. ευρώ κόστισε η σκανδαλώδης διαφημιστική προβολή 8 υπουργείων

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Πάνω από 24 εκατ. ευρώ κόστισε η σκανδαλώδης διαφημιστική προβολή 8 υπουργείων

Οκτώ ομοσπονδιακά υπουργεία ξόδεψαν αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο περίπου 24,4 εκατομμύρια ευρώ για την διαφημιστική προβολή του νομοθετικού τους έργου.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε σχετικό ερώτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), όπως γράφει στο αυριανό της φύλλο η εφημερίδα «Die Welt».

Ωστόσο, ο κατάλογος που δόθηκε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) αναφέρει μόνο τις δαπάνες για τα 8 από τα 14 υπουργεία. 6 υπουργεία δεν έδωσαν στοιχεία.

«Φαίνεται ότι το ερώτημά μας συνέλαβε εξ’απίνης την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Απαντά με μυστικοπάθεια, μερικές φορές με κρυψίνοια και ελλιπώς. Ωστόσο, ο φορολογούμενος έχει το δικαίωμα να μάθει πόσο του κοστίζει η διαφήμιση του νομοθετικού έργου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε η βουλευτής του FDP Σάντρα Βέεζερ, η οποία κατέθεσε και την επερώτηση εκ μέρους του κόμματός της.

Ανάμεσα στα υπουργεία που έδωσαν στοιχεία, ξεχωρίζει ιδιάιτερα το υπουργείο Παιδείας, με επικεφαλής την Άνια Κάρλιτσεκ του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), το οποίο δαπάνησε για να διαφημίσει μόνο για 4 νόμους περίπου 7,5 εκατ. ευρώ.
Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ έδωσε 6,7 εκατ. ευρώ αλλά για 9 νόμους, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) 3,2 εκατ. ευρώ για 12.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος της Σβένια Σούλτσε (SPD) δαπάνησε μόνο για 3 νόμους 1,9 εκατ. ευρώ και το υπουργείο Οικογένειας της πρώην υπουργού ΦραντσίσκαΓκίφαϊ (SPD) για τη διαφημιστική προβολή 2 νόμων 1, 3 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!