Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Η Opel καταβάλει 65 εκατ. πρόστιμο και παύουν οι διώξεις για το dieselgate
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Η Opel καταβάλει 65 εκατ. πρόστιμο και παύουν οι διώξεις για το dieselgate

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Η Opel καταβάλει 65 εκατ. πρόστιμο και παύουν οι διώξεις για το dieselgate

Ο Όμιλος Opel θα καταβάλει 64,8 εκατομμύρια ευρώ και έτσι η υπόθεση για το σκάνδαλο ντίζελ δεν θα φτάσει στην Δικαιοσύνη όπως έγινε στην περίπτωση της Φόλκσβαγκεν (Volkswagen/ VW). Οι έρευνες εναντίον έξι υπεύθυνων διευθυντών έπαυσαν επίσης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Opel αποδέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 64,8 εκατ. ευρώ για το σκάνδαλο . Η Εισαγγελία στη Φρανκφούρτη επέβαλε το πρόστιμο επειδή πολλά μοντέλα ντίζελ της Opel είχαν εκπέμψει σημαντικά υψηλότερα επίπεδα ρύπων από ό, τι δηλώθηκαν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας .

Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ομίλου, «οι Αρχές σταμάτησαν την έρευνα εναντίον της Opel «για παράβαση των υποχρεώσεων υποβολής έγγραφης τεκμηρίωσης» κατά την υποβολή της αίτησης έγκρισης των μοντέλων ντίζελ τον Φεβρουάριο με την επιβολή ανάλογου προστίμου. Αυτό το πρόστιμο έχει εν τω μεταξύ καταβληθεί», είπε η εκπρόσωπος. Έτσι, δεν θα υπάρξει τελικά προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον της Opel κατά το πρότυπο της Φόλκσβαγκεν (Volkswagen/ VW). Οι διαδικασίες κατά των έξι υπεύθυνων διευθυντών σταμάτησαν επίσης.

Η Opel αποδίδει μεγάλη σημασία στην διατύπωση η οποία γίνεται στην κοινοποίηση της επιβολής προστίμου, διότι δεν περιέχεται καμία κατηγορία για πράξη εκ προθέσεως ή ποινικό αδίκημα, ιδίως για απάτη. «Δεν περιέχει επίσης καμία αναφορά για παράνομη εγκατάσταση συστήματος αναστολής ένα ειδικό λογισμικό για την παράκαμψη των απαιτήσεων σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!