Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: «’Οχι σε σύνταξη μέσω επενδυτικών μετοχών» λένε συνδικαλιστικές οργανώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: «’Οχι σε σύνταξη μέσω επενδυτικών μετοχών» λένε συνδικαλιστικές οργανώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: «’Οχι σε σύνταξη μέσω επενδυτικών μετοχών» λένε συνδικαλιστικές οργανώσεις

Wolfgang Kumm

Ο πρόεδρος των εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ ζήτησε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης από τον ενδεχόμενο συνασπισμό «φωτεινού σηματοδότη», Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων.

«Στη Γερμανία χρειαζόμαστε ελευθερία για εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία. Τα δάνεια που έπρεπε να λάβουμε πρέπει να εξοφληθούν και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης να σταθεροποιηθούν», δήλωσε στην εφημεριδα «Rheinische Post», ο Ντούλγκερ. Ένας φωτεινός σηματοδότης πρέπει να ρυθμίζει και όχι να εμποδίζει την κυκλοφορία. Πρέπει λοιπόν ο σηματοδότης να δώσει προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό της χώρας. Δεν πρέπει να ανάψει το κόκκινο για τις αλλαγές. Όταν πρόκειται για σημαντικά ζητήματα όπως η ψηφιοποίηση, η απεξάρτηση από τον άνθρακα και το δημογραφικό, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παραμένουμε ακίνητοι», τόνισε ο πρόεδρος της της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Εργοδοτικών Ενώσεων (BDA).

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ο Κοινωνικός Σύνδεσμος Γερμανίας (SoVD) προειδοποιούν αντιθέτως ότι μια πιθανή συμμαχία «φωτεινού σηματοδότη» δεν πρέπει να αποδεχτεί την αποδυνάμωση της νόμιμης σύνταξης με την εισαγωγή σύνταξης μετοχών.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (DGB), Ράινερ Χόφμαν, δήλωσε στις εφημερίδες του Δημοσιογαφικού Ομίλου Funke : «Η DGB απορρίπτει κατηγορηματικά μέτρα που είναι εις βάρος της νεότερης γενιάς και αποδυναμώνουν τη νόμιμη σύνταξη. Οι προτάσεις για την απόκτηση πρόσθετης προστασίας μέσω κεφαλαίων επενδυδυμένων σε μετοχές βάσει του σουηδικού μοντέλου θα πρέπει συνεπώς να εξεταστούν προσεκτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!