Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Η Μόρια διχάζει κυβέρνηση και κόμματα
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Η Μόρια διχάζει κυβέρνηση και κόμματα

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Η Μόρια διχάζει κυβέρνηση και κόμματα

Η υποδοχή προσφύγων προκαλεί τριγμούς στα χριστιανικά κόμματα. Στα όρια της κυβερνητικής γραμμής το SPD. Επικοινωνία Μέρκελ-Μητσοτάκη για παροχή βοήθειας. Αβέβαιο αν θα επιτευχθεί συμφωνία στην ΕΕ για το προσφυγικό.

Σε εκδήλωση του πολιτικού ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στο Βερολίνο την Πέμπτη το βράδυ, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στην καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια. «Η φωτιά», επεσήμανε, «ανέδειξε σαν μεγεθυντικός φακός ποιο είναι το πρόβλημα». Εδώ και καιρό ήταν γνωστές οι «αναξιοπρεπείς» συνθήκες που ζούσαν οι άνθρωποι εκεί.

Σε επικοινωνία που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό πρόσφερε άμεση βοήθεια αλλά και συμμετοχή στην κατασκευή καλύτερων εγκαταστάσεων στέγασης για του πρόσφυγες. Η προσφορά αυτή έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να δεχτεί η Γερμανία και ενδεχομένως και άλλα κράτη, τα προσφυγόπουλα που μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν αυτού η καγκελάριος επικοινώνησε με το γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. «Η Γερμανία και η Γαλλία θα συμβάλουν», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, «και εύχομαι και ορισμένα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ».

Αναφερόμενη στη συζήτηση για το προσφυγικό στην ΕΕ η καγκελάριος κατέστησε σαφές, ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα και ούτε μόνο τη Γερμανία αλλά ολόκληρη την ΕΕ. Η καγκελάριος ανακοίνωσε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου η Κομισιόν θα καταθέσει τις προτάσεις της για μια ενιαία πολιτική ασύλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!