Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Ο κορωνοϊός προκάλεσε μείωση της παραγωγής… στο χαρτί υγείας
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Ο κορωνοϊός προκάλεσε μείωση της παραγωγής… στο χαρτί υγείας

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Ο κορωνοϊός προκάλεσε μείωση της παραγωγής… στο χαρτί υγείας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει αύξηση στην παραγωγή απολυμαντικών και ζυμαρικών στη Γερμανία, ωστόσο η ενισχυμένη παραγωγή χαρτιού υγείας αποδείχθηκε προσωρινή, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι γερμανικές εταιρείες παρήγαγαν 80% περισσότερα απολυμαντικά και 20% περισσότερα ζυμαρικά κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους, όμως η παραγωγή χαρτιού υγείας γενικά μειώθηκε κατά 3,5% σε 85.300 τόνους.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έπληξε τη Γερμανία και το χαρτί υγείας εξαφανίστηκε από τα ράφια των σουπερμάρκετ, η παραγωγή του αυξήθηκε κατά 17% και 12% αντίστοιχα.

Η παραγωγή απολυμαντικών έφτασε σε υψηλά επίπεδα τον Απρίλιο, όταν κατέγραψε άνοδο 161% σε ετήσια βάση.

Οι αριθμοί δεν δείχνουν τον αντίκτυπο ενός ακόμη μήνα lockdown που επέβαλε το Βερολίνο στις αρχές Νοεμβρίου, για να ελέγξει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 17.561 σε 833.307 και ο αριθμός των θανάτων κατά 305 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch.

Οι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, έχουν δηλώσει ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω την επόμενη εβδομάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!