Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Υποχρεωτικό εμβολιασμό για κατηγορίες εργαζομένων εξετάζει ο Σολτς
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Υποχρεωτικό εμβολιασμό για κατηγορίες εργαζομένων εξετάζει ο Σολτς

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Υποχρεωτικό εμβολιασμό για κατηγορίες εργαζομένων εξετάζει ο Σολτς

Ο Όλαφ Σολτς, ο σοσιαλδημοκράτης που ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα εντείνει την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικό εμβολιασμό για το υγειονομικό προσωπικό και άλλους βασικούς εργαζόμενους.

Ο Σολτς ανακοίνωσε τα μέτρα κρίσης για την καταπολέμηση των ρεκόρ λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη συμφωνία για τον σχηματισμό κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού με τους Πράσινους και τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες.

«Ακόμα δεν έχουμε νικήσει τον κορωνοϊό. Μέρα με τη μέρα αγωνιζόμαστε για νέα ρεκόρ», είπε ο Σολτς στους δημοσιογράφους στην εναρκτήρια ομιλία του.

Παραδόξως, μόλις το 68% περίπου των 83 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γερμανίας είναι εμβολιασμένοι, αφήνοντας την κοινωνία ανοιχτή σε ένα τέταρτο κύμα λοιμώξεων που σπάει ρεκόρ από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta — και πλημμυρίζοντας τις μονάδες εντατικής νοσηλείας με ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση.

«Πρέπει να εμβολιαστούμε και να δώσουμε αναμνηστικές δόσεις για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού», είπε ο Σολτς. «Ο εμβολιασμός είναι η διέξοδος από αυτήν την πανδημία».

Η έκκληση του Σολτς για περιορισμένη εντολή εμβολίου έρχεται σε αντίθεση με τη γειτονική της Γερμανίας, Αυστρία, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για τον γενικό πληθυσμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!