Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Είναι απαραίτητη η αύξηση της φορολογίας λόγω Covid-19;
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Είναι απαραίτητη η αύξηση της φορολογίας λόγω Covid-19;

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Είναι απαραίτητη η αύξηση της φορολογίας λόγω Covid-19;

Της Βίκυς Καλοφωτιά
vkal@naftemporiki.gr

Όλο και πιο έντονα «φλερτάρει» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, με την αύξηση των φόρων λόγω των υψηλών δαπανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, μια μελέτη που έρχεται στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απαραίτητο, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, το μόνο που θα επιτευχθεί μέσω μια τέτοιας απόφασης θα είναι η επιδείνωση της κρίσης.

Όπως φαίνεται από τα ευρήματα της παραπάνω μελέτης, τεράστια ειδικά έξοδα λόγω του κορωνοϊού είναι ακόμη διαχειρίσιμα για τη Γερμανία, οπότε δεν χρειάζεται να αφήσουν το κράτος να… σκάψει βαθύτερα στις τσέπες των πολιτών.

Ειδικότερα, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας υποστηρίζουν ότι για το τρέχον κόστος που επιφέρει στην οικονομία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ο Covid-19 «δεν απαιτούνται αυξήσεις φόρου ως συγχρηματοδότηση μεσοπρόθεσμα», ενώ όπως τονίζουν «το γεγονός ότι το συνολικό κόστος της πανδημίας χρηματοδοτείται αρχικά μέσω δημοσιονομικών ελλειμμάτων είναι οικονομικά και πολιτικά σοφό χωρίς εναλλακτική λύση βραχυπρόθεσμα. Ο νέος δανεισμός είναι βιώσιμος παρά τα τεράστια απαιτούμενα ποσά, επομένως δεν υπάρχει υπερβολική μελλοντική επιβάρυνση».

Ο Bertram Brossardt, ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Βαυαρικών Επιχειρήσεων, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια της εν λόγω μελέτης, υπογραμμίζει πως «τα πρόσθετα έξοδα οφείλονται αποκλειστικά στην ιδιάζουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού και πρέπει να μειωθούν ξανά την κατάλληλη στιγμή και να παραμείνουν εξαίρεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!