Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Γιατί η βιομηχανία κρέατος μπήκε στο στόχαστρο
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Γιατί η βιομηχανία κρέατος μπήκε στο στόχαστρο

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Γιατί η βιομηχανία κρέατος μπήκε στο στόχαστρο

Στη Γερμανία το 2019 σφαγιάστηκαν 59,7 εκατομμύρια χοίροι, βοοειδή, πρόβατα, κατσίκες και άλογα. Συμπεριλαμβανομένων και των κοτόπουλων, οι επιχειρήσεις παράγουν περίπου οχτώ εκατομμύρια τόνους κρέατος το χρόνο.

Στη Γερμανία παράγεται πολύ περισσότερο κρέας από όσο καταναλώνεται. Οι κύριες χώρες, στις οποίες εξάγεται το κρέας, είναι η Ιταλία με 17% και ακολουθούν η Ολλανδία, η Κίνα και η Πολωνία με 9% αντίστοιχα η κάθε μία.

Ο Γερμανός καταναλώνει κατά μέσο όρο 59,5 κιλά κρέας το χρόνο, ωστόσο η τάση είναι πτωτική τα τελευταία χρόνια.

Το μεγαλύτερο σφαγείο της χώρας είναι το Tönnies, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο μκροσκόπιο, εξαιτίας των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους του. Και πριν την πανδημία όμως η βιομηχανία κρέατος είχε βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο της κριτικής.

Γιατί μεταδίδεται εύκολα ο κορωνοϊός στα σφαγεία;

Η λοιμωξιολόγος Ιζαμπέλα Έκερλε έχει ορισμένες εξηγήσεις. Καταρχάς οι συνθήκες εργασίας δεν συνάδουν με τα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται αυτή την περίοδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολλά άτομα μένουν κλεισμένα για πολλές ώρες στον ίδιο χώρο και χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ένα άλλος λόγος είναι η ένταση της σωματικής εργασίας και η αύξηση της υγρασίας. Η μετάδοση του ιού μέσα από τα υγρά χέρια, τα γάντια και τις ποδιές είναι ευκολότερη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!