Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία : Έπαινοι οικονομικού Ινστιτούτου για το επενδυτικό πρόγραμμα των Πρασίνων
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία : Έπαινοι οικονομικού Ινστιτούτου για το επενδυτικό πρόγραμμα των Πρασίνων

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία : Έπαινοι οικονομικού Ινστιτούτου για το επενδυτικό πρόγραμμα των Πρασίνων

Μετά την έντονη κριτική η οποία ασκήθηκε από διάφορες πλευρές, οι Πράσινοι επαινούνται τώρα για το επενδυτικό τους πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Μακροοικονομικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΜΚ).

Σύμφωνα με τα υπολογιστικά μοντέλα του Ινστιτούτου Μακροοικονομικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΜΚ) του Ντίσελντορφ, το πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια την επιτάχυνση της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, όπως γράφει η εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit».

Σύμφωνα με αυτά τα μοντέλα, το γερμανικό ακαθάριστο προϊόν θα ανερχόταν ήδη το επόμενο έτος κατά 1% πάνω από το επίπεδο στο οποίο θα έφτανε χωρίς ένα τέτοιο πρόγραμμα. Το 2040, η οικονομική παραγωγή θα είναι σε αυτήν την περίπτωση 4% πάνω από το αρχικό σενάριο χωρίς να συνυπολογισθούν οι πρόσθετες επενδύσεις.

Στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, το οποίο ψηφίστηκε το Σαββατοκύριακο στο συνέδριό τους, οι Πράσινοι προτείνουν επιπλέον δημόσιες επενδυτικές δαπάνες ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με υψηλότερο δανεισμό και το φρένο χρέους (ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός) του Συντάγματος θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί.

Το IMK προσομοίωσε τα δεδομένα του σχεδίου ανάπτυξης της οικονομίας των Πρασίνων με ένα σύνηθες διεθνώς μακροοικονομικό μοντέλο. Οι μεγαλύτερες επενδύσεις διασφαλίζουν σύμφωνα με αυτό το μοντέλο και μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, διότι τα επιπλέον κρατικά κονδύλια αυξάνουν τη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!