Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Εκτίναξη κατά 56% των ατομικών πτωχεύσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Εκτίναξη κατά 56% των ατομικών πτωχεύσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Εκτίναξη κατά 56% των ατομικών πτωχεύσεων

Αύξηση των ατομικών πτωχεύσεων κατά 56% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο καταγράφηκε κατά το α’ τρίμηνο του έτους στην Γερμανία. Οι χρεοκοπίες έφθασαν τις 31.821, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι για όλο το έτος θα ξεπεράσουν τις 100.000.

Σύμφωνα με την εταιρεία Crifbuergel, έπειτα από μία δεκαετία μειωμένου αριθμού πτωχεύσεων, αναμένεται ότι η κρίση του κορωνοϊού θα προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες χρεοκοπίες ιδιωτών. Πέρυσι πτώχευσαν στην Γερμανία 56.324 άτομα.
Εκτιμήσεις για 110.000 περιπτώσεις

«Το 2021 θα πρέπει να αναμένουμε έναν αριθμό κοντά στις 110.000», δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel ο επικεφαλής της Crifbuergel Φρανκ Σλάιν. Ο ίδιος αποδίδει την αύξηση στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν προχωρούσαν εντός του 2020 σε διαδικασία εκκαθάρισης, περιμένοντας τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία τους επιτρέπει να αποδεσμευτούν από τα βάρη τους πολύ πιο εύκολα και πιο σύντομα από ό,τι παλαιότερα, σε τρία αντί για έξι χρόνια. Η ρύθμιση ισχύει μάλιστα και αναδρομικά, για αιτήσεις που υποβλήθηκαν έως και τον Οκτώβριο του 2020.

Πλεονέκτημα

«Δεδομένου ότι αυτή η αλλαγή αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, πολλοί υποψήφιοι περίμεναν τη σχετική απόφαση του Κοινοβουλίου», η οποία ελήφθη τον Ιανουάριο, εξήγησε ο κ. Σλάιν, προσθέτοντας ότι το πραγματικό «κύμα» εκκαθαρίσεων θα ξεκινήσει το β’ εξάμηνο του έτους και θα συνεχιστεί και στο 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!