Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων- Αύριο κρίνεται το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης εξόδου
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων- Αύριο κρίνεται το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης εξόδου

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων- Αύριο κρίνεται το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης εξόδου

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων του Covid19 στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο. Αυξήθηκαν κατά 3.000 φθάνοντας τα 14.000. Όπως έχουν ανακοινώσει οι αρχές 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζώη τους στη χώρα από τον ιό.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ- ΜΠΕ από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε μάλιστα πριν από λίγο ότι αύριο θα κριθεί εάν θα επιβληθεί γενική απαγόρευση εξόδου σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, ο Λόταρ Βίλερ, απηύθυνε σήμερα δραματική έκκληση προς τους πολίτες να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης. «Θέλω να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε ο κ. Βίλερ και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας η οποία, όπως είπε, αναδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί οι οποίοι αρνούνται να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις Γερμανούς θεωρεί ότι τα μέτρα που λαμβάνονται απλώς προκαλούν πανικό, ενώ ένας στους δύο δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει στο σπίτι του.

«Είμαστε όλοι σε μια κρίση, η οποία έχει ένα εύρος το οποίο εγώ δεν είχα προβλέψει», παραδέχτηκε ο κ. Βίλερ, ο οποίος ωστόσο είχε προειδοποιήσει τα νοσοκομεία εδώ και εβδομάδες να προετοιμαστούν για συνθήκες πανδημίας.

Την ίδια ώρα, ο Ομοσπονδιακός Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς γιατρούς οι οποίοι βρίσκονται σε σύνταξη, ακόμη και προς φοιτητές της Ιατρικής ή άτομα που έχουν λάβει κάποιας μορφής ιατρική εκπαίδευση, να παρουσιαστούν στα κατά τόπους νοσοκομεία προκειμένου να βοηθήσουν το σύστημα υγείας το οποίο κινδυνεύει να επιβαρυνθεί υπερβολικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!