Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: «Χαραμίζονται» 200.000 δόσεις του εμβολίου της Biontech
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: «Χαραμίζονται» 200.000 δόσεις του εμβολίου της Biontech

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: «Χαραμίζονται» 200.000 δόσεις του εμβολίου της Biontech

«Η Γερμανία θα μπορούσε να προστατεύει δεκάδες χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους κάθε εβδομάδα από την Covid-19 εάν τα κέντρα εμβολιασμού και τα ιατρεία λάμβαναν επτά αντί για έξι δόσεις από τα φιαλίδια των εμβολίων της εταιρείας Biontech – κάτι που είναι τεχνικά δυνατό σε πολλές περιπτώσεις. Oι δόσεις αυτές που μένουν χαραμίζονται», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των γιατρών των Ταμείων Ασφάλισης Υγείας του Αμβούργου Βάλτερ Πλάσμαν δήλωσε στην FAZ ότι μπορεί να ληφθεί από κάθε τρίτο φιαλίδιο μια επιπλέον δόση. Με αυτόν τον τρόπο, θα ήταν δυνατοί για την επόμενη εβδομάδα όχι μόνο οι 3,44 εκατομμύρια προγραμματισμένοι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Biontech, αλλά ακόμη 191.000.

Ωστόσο, η χορήγηση της επιπλέον δόσης κινείται σε γκρίζα περιοχή. Το Ινστιτούτο Πάουλ Έλριχ ανακοίνωσε ότι η πρόσθετη -έβδομη- εξαγωγή δόσης ούτε έχει προβλεφθεί ούτε έχει επιτραπεί. Ήδη η εξαγωγή της έκτης αντί των προηγούμενων πέντε δόσεων, η οποία εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) τον Ιανουάριο, απαιτεί ειδικές σύριγγες και βελόνες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Χριστιανοδημοκράτη (CDU) ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν μάλιστα «ο ίδιος τάσσεται υπέρ και της έβδομης δόσης από τα φιαλίδια, ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα τεχνικά εφικτό». Εκπρόσωπος της Biontech είπε στην FAZ ότι «το περιεχόμενο των φιαλιδίων είναι πάντα το ίδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!