Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Από 7 Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός στα 12χρονα, παρά τις αντιρρήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Από 7 Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός στα 12χρονα, παρά τις αντιρρήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Από 7 Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός στα 12χρονα, παρά τις αντιρρήσεις

Η γερμανική καγκελαρία δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να εμβολιαστούν έως το τέλος του καλοκαιριού, αρχής γενομένης από τις 7 Ιουνίου, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής ΧέλγκεΜπράουν.

«Αποφασίσαμε να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν παιδιά και νέοι άνω των 12 ετών, να ισχύσει δηλαδή η δυνατότητα εμβολιασμού και γι΄αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο δίκτυο ARD αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν χτες στη σύνοδο της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Σε αυτήν συμφωνήθηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού από τις 7 Ιουνίου.

Πρώτα η έγκριση του ΕΜΑ

Προϋπόθεση για αυτό είναι όμως ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει το εμβόλιο των εταιρειών Biontech / Pfizer και για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, έγκριση την οποία έχει ήδη δώσει για τις ηλικίες των 16 ετών και άνω. Ωστόσο, τα κρατίδια δεν διαθέτουν επιπλέον εμβόλια για τον εμβολιασμό και αυτής της ηλικιακής ομάδας παιδιών και νέων . Επιπλέον, τόσο οι εταιρείες Biontech / Pfizer όσο και η Johnson & Johnson ανακοίνωσαν πρόσφατα καθυστερήσεις παράδοσης δόσεων του εμβολίου τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!