Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Ανησυχία για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Ανησυχία για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Ανησυχία για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου

Ο επικεφαλής της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου, ο Γερμανός, πρώην διπλωμάτης, Βόλφγκανγκ Ισινγκερ, δηλώνει ότι ανησυχεί για ξένη, κυρίως ρωσική, ανάμειξη, στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου που θα θέσουν τέλος στην περίοδο Μέρκελ.

«Οι κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια έχουν δεχθεί επιθέσεις (στο πλαίσιο κυβερνοεπιθέσεων), γεγονός που έχει κλονίσει την αξιοπιστία της πολιτικής διαδικασίας», τονίζει ο κάποτε πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ουάσινγκτον και στο Λονδίνο σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στο γερμανικό κοινοβούλιο, τεράστια ποσότητα δεδομένων εκλάπη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για πιθανή ανάμειξη στις εκλογές», προειδοποιεί ο άνθρωπος που διευθύνει την ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Το γερμανικό κοινοβούλιο έγινε στόχος κυβερνοπίθεσης το 2015, η οποία αποδόθηκε στην Ρωσία. Αλλες επιθέσεις, μικρότερων διαστάσεων, έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

«Θα με εξέπλησσε αν η ρωσική πλευρά δεν ενδιαφερόταν εκείνοι που καλούν για μεγαλύτερη άσκηση πίεσης κατά της Ρωσίας να μην κερδίσουν, ει δυνατόν, στις εκλογές», λέει ο Βόλφγκανγκ Ισινγκερ.

Λάσετ, το φαβορί

Ο συντηρητικός υποψήφιος Αρμιν Λάσετ, το «μεγάλο φαβορί» των εκλογών, έχει κατηγορήσει την Ρωσία ότι «αψηφά τις αξίες μας» και ότι έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο με την προσάρτηση της Κριμαίας.

Δεύτεροι στις δημοσκοπήσεις, οι Πράσινοι και η υποψήφιά τους Αναλένα Μπέρμποκ, είναι ακόμη πιο κατηγορηματικοί, μέχρι του σημείου αμφισβήτησης του σχεδίου του αγωγού Nord Stream 2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!