Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: «Ανοιχτή» η νομική διαμάχη για τις δημοσκοπήσεις μια ανάσα πριν τις εκλογές
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: «Ανοιχτή» η νομική διαμάχη για τις δημοσκοπήσεις μια ανάσα πριν τις εκλογές

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: «Ανοιχτή» η νομική διαμάχη για τις δημοσκοπήσεις μια ανάσα πριν τις εκλογές

Λίγες μέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων, η forsa, βρίσκεται σε δικαστική μάχη με την ομοσπονδιακή εκλογική αρχή της χώρας.

Η διαμάχη ξεκίνησε τον Αύγουστο, όταν ο Georg Thiel, ομοσπονδιακός επίτροπος εκλογών και επικεφαλής της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, επέπληξε ένα ινστιτούτο, το οποίο δεν κατονόμασε, για παραβίαση της υποχρέωσης τήρησης του απορρήτου της ψηφοφορίας, όπως ορίζει το γερμανικό δίκαιο. Η αιτιολογία του ήταν ότι συμπεριλήφθηκαν στις δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι που ψηφίζουν μέσω ταχυδρομείου.

Θα ήταν «τρελό» να ρωτήσω τους ψηφοφόρους μέσω ταχυδρομείου ποιον θα ψήφιζαν,καθώς είχαν ήδη ψηφίσει, δήλωσε ο ιδρυτής της forsa Manfred Güllner στην εφημερίδα SZ. Επομένως, το ινστιτούτο του ρωτά τους πολίτες εάν έχουν ήδη ψηφίσει μέσω ταχυδρομείου και, αν ναι, για ποιον.

Σε εκλογές στις οποίες αναμένεται να δοθεί πάνω από το 40% των ψήφων μέσω ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων από τους ψηφοφόρους που αποστέλλουν την ψήφο τους μέσω αλληλογραφίας, όλο αυτό αλλάζει τη δυναμική των δημοσκοπήσεων.

Κατά συνέπεια, η forsa διαθέτει ένα ακριβές σύνολο δημοσκοπήσεων μέσω ταχυδρομείου, πράγμα που σημαίνει ότι οι γενικές δημοσκοπήσεις τους είναι λιγότερο πιθανό να είναι λανθασμένες. Υπάρχουν επίσης μυστικές δημοσκοπήσεις μέσω ταχυδρομείου (οι οποίες απεικονίζουν τουλάχιστον το 40% του εκλογικού αποτελέσματος).

Τα ινστιτούτα Allenbach και Civey δήλωσαν στη SZ ότι και αυτά, συμπεριέλαβαν τις ψήφους των ψηφοφόρων μέσω ταχυδρομείου στις δημοσκοπήσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!