Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Αύξηση 1,6% των βιομηχανικών παραγγελιών τον Σεπτέμβριο
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Αύξηση 1,6% των βιομηχανικών παραγγελιών τον Σεπτέμβριο

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία: Αύξηση 1,6% των βιομηχανικών παραγγελιών τον Σεπτέμβριο

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή επιταχύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, καθώς η κρίση του κορωνοϊού ανέστειλε τη δραστηριότητα της μεταποίησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή, σε άλλη μια ένδειξη ότι η ανάκαμψη από το πανδημικό σοκ επιβραδύνεται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ειδικότερα η βιομηχανική παραγωγή έτρεξε με ρυθμό 1,6% τον Σεπτέμβριο, σημαντικά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, που είχαν προβλέψει μία αύξηση της τάξεως του 2,7%.

«Η κρίση του κορωνοϊού κυριαρχεί στις εξελίξεις στον μεταποιητικό κλάδο εδώ και αρκετούς μήνες», ανέφερε στη ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,2% κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020, παίρνοντας ώθηση από τις υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες και τις εξαγωγές, εντούτοις ένα επιθετικό δεύτερο κύμα κρουσμάτων και το νέο μερικό lockdown επισκιάζουν τις προοπτικές για το δ΄ τρίμηνο και έπειτα.

Το οικονομικό ινστιτούτο Ifo δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι οι προσδοκίες για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας έχουν υποβαθμιστεί κάπως για τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι επιπτώσεις θα έχουν τα νέα μέτρα.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο καθώς οι παραγγελίες από την Ευρωζώνη υποχώρησαν, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία. Το επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε επίσης για πρώτη φορά σε 6 μήνες τον Οκτώβριο, εξαιτίας ανησυχιών σχετικά με την αύξηση των ποσοστών των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!