Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία- αυτοκινητοβιομηχανία: Απέφυγε τα χειρότερα αλλά λαμβάνει «mixed messages»
[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία- αυτοκινητοβιομηχανία: Απέφυγε τα χειρότερα αλλά λαμβάνει «mixed messages»

[Η Ναυτεμπορική]: Γερμανία- αυτοκινητοβιομηχανία: Απέφυγε τα χειρότερα αλλά λαμβάνει «mixed messages»

Η κυβέρνηση της Μέρκελ είχε κατηγορηθεί ότι προστατεύει τον ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Γερμανίας κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας «ελαφρύνοντας» τις μεταρρυθμίσεις για τη ρύθμιση των εκπομπών.

Μέχρι τα Χριστούγεννα, ωστόσο, η Γερμανία αναμένεται να έχει νέα κυβέρνηση καθώς ήδη η χώρα έχει ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία και βρίσκεται σε ζυμώσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

Τι φοβόταν ο κλάδος

Οι συνομιλίες θα είναι σκληρές, ωστόσο, αυτό είναι μια καλή εξέλιξη για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας που αρχικά φοβόταν τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με το κόμμα των Πρασίνων και το κόμμα Η Αριστερά. Ένας τέτοιος κυβερνητικός σχηματισμός πιθανότατα θα επέβαλλε όριο ταχύτητας 130 χιλιομέτρων ανά ώρα στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας και θα πίεζε για τον τερματισμό της πώλησης αυτοκινήτων κινητήρων καύσης.

Το SPD κέρδισε τελικά τις εκλογές με ποσοστό 25,7% και οι Πράσινοι αναδείχθηκαν τρίτη δύναμη στις εκλογές με ποσοστό 14,8%. Το κόμμα Η Αριστερά όμως δεν τα πήγε καλά συγκεντρώνοντας το 4,9%. Αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα καθιστούν πλέον πιο πιθανό ένα σχηματισμό που περιέχει είτε το SPD είτε το συντηρητικό μπλοκ CDU/CSU, τους Πράσινους και το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που συγκέντρωσε το 11,5% των ψήφων.

Οι δύο μικροί, Πράσινοι και FDP, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα μιλήσουν μεταξύ τους για να καταλήξουν σε ένα κοινό έδαφος, μιας και ο ρόλος τους είναι «κλειδί» για τον σχηματισμό συνασπισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!