Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, οι τρεις χώρες δίχως εθνικό σχέδιο για τα καρδιαγγειακά επεισόδια».
[Η Ναυτεμπορική]: «Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, οι τρεις χώρες δίχως εθνικό σχέδιο για τα καρδιαγγειακά επεισόδια».

[Η Ναυτεμπορική]: «Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, οι τρεις χώρες δίχως εθνικό σχέδιο για τα καρδιαγγειακά επεισόδια».

Την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν κέντρα καρδιακής αποκατάστασης στην ΕΕ, των 17 εκατ. πολιτών με καρδιαγγειακή νόσο, διαπιστώνει έκθεση της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής οργάνωσης Health Policy Partnership, η οποία προωθεί σχετικά ζητήματα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ζητώντας δράση. Τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης αναλύει το μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΚΑΡ και τέως πρόεδρος του συμβουλίου Κλινικών Καρδιολόγων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, Δημήτρης Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο Fm αυτήν τη στιγμή ζητείται μείζονα δράση για τα καρδιαγγειακά, επειδή αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στο δυτικό κόσμο, και μπορούν σε πολύ μεγάλο βαθμό να προληφθούν με σωστά μέτρα.

Ο γνωστός καρδιολόγος μάλιστα παραδέχεται ότι υπάρχει έλλειμμα των κρατών, πολλές φορές ατομικό των γιατρών, αλλά και πρόβλημα συνείδησης των ασθενών, αν σκεφτεί κανείς ότι πανευρωπαϊκά απ’ όσους παθαίνουν έμφραγμα άνω των πενήντα, οι μισοί ξαναρχίζουν το κάπνισμα μέσα σε δύο χρόνια.

Η καρδιακή αποκατάσταση μειώνει περίπου 30% την πιθανότητα νέας νοσηλείας

Τα κέντρα καρδιακής αποκατάστασης σύμφωνα με τον κ. Ρίχτερ είναι κέντρα που πάει κάποιος μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο, για 15-20 μέρες, για να μάθει πώς πρέπει να ζει και να τρώει στην συνέχεια της ζωής του. «Η καρδιακή αποκατάσταση φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει περίπου 30% την πιθανότητα νέας νοσηλείας. Και δυστυχώς στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση των ασθενών σε τέτοια κέντρα. Αυτό είναι ένα κενό του συστήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!