Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Γεραπετρίτης για Ελληνοτουρκικά: Είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Γεραπετρίτης για Ελληνοτουρκικά: Είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Γεραπετρίτης για Ελληνοτουρκικά: Είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση

Ο χρόνος επαναλειτουργίας των σχολείων, η θέση της χώρας σήμερα απέναντι στον κορωνοϊό, αλλά και τα ελληνοτουρκικά (εξοπλιστικό πρόγραμμα, διάλογος υπό προϋποθέσεις κ.α.) βρέθηκαν στο επίκεντρο της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Παραπέμποντας στις ανακοινώσεις, αργότερα μέσα στη μέρα, για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Επικρατείας μπορεί να μην απάντησε ευθέως στο ερώτημα, 7 ή 14 Σεπτεμβρίου, διευκρίνισε ωστόσο πως «η λογική του πράγματος είναι τα παιδιά που επέστρεψαν από τις διακοπές τους να βρεθούν σε ένα μικρό καθεστώς ηρεμίας, να μπορέσουν δηλαδή λιγάκι να απομονωθούν, ώστε να καταλαγιάσει η όποια ένταση από την όποια σώρευση ιικού φορτίου».

Εξάλλου, διαβεβαίωσε, «η λογική του να πάμε μία εβδομάδα αργότερα δεν έχει να κάνει ούτε με το ζήτημα της προετοιμασίας για την έναρξη, ούτε με το ζήτημα της επιμήκυνσης των διακοπών, όπως ακούω δεξιά κι αριστερά. Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το να έχουμε μία εβδομάδα περιθώριο να μπορέσει να καταλαγιάσει ο ιός».

Στην αντιπολιτευτική μομφή ότι η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη, επέκρινε τους πολιτικούς αντιπάλους: «η αντιπολίτευση λειτουργεί χωρίς δεδομένα, έχει μια λογική εικονικής πραγματικότητας, και απλά εκείνο το οποίο κάνει, είναι να καθιστά την κινδυνολογία πολιτική πράξη και ρητορική. Εμείς -και με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε- υιοθετούμε τα δεδομένα και με βάση αυτά, προσαρμοζόμαστε», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εκείνο το οποίο περισσότερο με ενοχλεί, είναι το πόσο εύκολα μπορούμε να αναπτύξουμε ρητορεία σε ζητήματα, τα οποία είναι πολύ υψηλής ευθύνης, π.χ. ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, την εθνική άμυνα ή την παιδεία μας».

Στο ερώτημα αν είναι στα ενδεχόμενα ένα γενικευμένο lockdown, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Με τα ισχύοντα επιδημιολογικά δεδομένα, αυτό είναι εκτός της συζήτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!