Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Γεραπετρίτης: Δεν είναι δανεικά οι ελαφρύνσεις- Έχει παραχθεί νέος πλούτος στη χώρα
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Γεραπετρίτης: Δεν είναι δανεικά οι ελαφρύνσεις- Έχει παραχθεί νέος πλούτος στη χώρα

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Γεραπετρίτης: Δεν είναι δανεικά οι ελαφρύνσεις- Έχει παραχθεί νέος πλούτος στη χώρα

«Έχει παραχθεί νέος πλούτος στη χώρα, δεν είναι δανεικά οι ελαφρύνσεις προς τους Έλληνες», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, εξήγησε ότι «Νέος πλούτος που παράγεται και αποτυπώνεται σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης και εργασίας, δημιουργεί ένα επιπλέον μέρισμα το οποίο διανέμεται με ένα τρόπο όσο πιο δίκαιο και ισορροπημένο γίνεται».

«Εξάλλου», ανέφερε ότι «οι απώλειες ήταν κυρίως στα ιδιωτικά εισοδήματα, ενώ στους δημόσιους υπαλλήλους το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα, όπως και σε όλες τις κατηγορίες πολιτών, έχει αυξηθεί σημαντικά».

«Η αύξηση των εισοδημάτων εξαιτίας της μείωσης όλων των φορολογικών συντελεστών, άμεσων και έμμεσων, της μείωσης στις ασφαλιστικές εισφορές, οδηγεί σε αύξηση πραγματικού εισοδήματος περίπου 350 ως 1.650 ευρώ ετησίως. Ενώ υπάρχουν και ειδικές ρυθμίσεις για τους ευάλωτους συμπολίτες μας για παράδειγμα διπλάσιο επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο σε όλους τους δικαιούχους. Εφόσον έχουμε θετικά αποτελέσματα -και όλες οι ενδείξεις κατατείνουν ότι θα έχουμε καλά οικονομικά αποτελέσματα- προφανώς θα υπάρξει επαναξιολόγηση για το πώς θα κατανεμηθεί αυτό το επιπλέον μέρισμα», πρόσθεσε.

Φορολογική επανάσταση ο μηδενισμός στις γονικές παροχές

Όσον αφορά το πρόγραμμα στέγης είπε πως είναι «ένα πρόγραμμα το οποίο σκεπτόμαστε, βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμη φάση, είναι όμως στις σκέψεις μας ένα εθνικό σχέδιο το οποίο θα λαμβάνει υπόψη του και στοιχεία του δημογραφικού και την ενίσχυση της οικογένειας, των χαμηλότερων εισοδημάτων σε σχέση με τη στέγη».

«Ήδη το πρώτο βήμα έγινε, η εξαγγελία του πρωθυπουργού για το μηδενισμό της φορολογίας στις γονικές παροχές», είπε, συμπληρώνοντας ότι «είναι μια φορολογική επανάσταση για τις οικογένειες και τούτο γιατί πλέον καταργεί το φόρο εν ζωή για να μεταβιβάσουν οι γονείς και οι παππούδες στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!